Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Δεκαπέντε νοσηλευτές για να ενισχύσουν το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως «νοσοκομείο αναφοράς» αποστέλλει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής ΟΚΥπΥ Λάρνακας – Αμμοχώστου Γιώργος Καροτσάκης μας δήλωσε ότι αποστέλλονται 15 νοσηλευτές από το Νοσοκομείο Λάρνακας, με στόχο να ενισχύσουν την ομάδα πρώτης γραμμής.

Από χθες άρχισε στο Νοσοκομείο Λάρνακας η λειτουργία τεσσάρων απομονωμένων και πλήρως εξοπλισμένων δωματίων που προσφέρουν βραχεία νοσηλεία σε ενήλικες ασθενείς, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού μέχρι να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα των δειγμάτων τους. Σε περίπτωση που οι ασθενείς είναι θετικοί, τότε θα αποστέλλονται για θεραπεία στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Επιπλέον, για τις ανάγκες των γιατρών έχουν παραγγελθεί και αναμένονται τέσσερα λυόμενα γραφεία. Ταυτόχρονα θα τοποθετηθούν και τέσσερα λυόμενα δωμάτια, ώστε να χρησιμοποιηθούν για ασθενείς οι οποίοι χρειάζονται φροντίδα λίγων ωρών και στη συνέχεια, ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας τους, θα μεταφέρονται για περαιτέρω φροντίδα σε θαλάμους του Νοσοκομείου Λάρνακας.

Σε περιπτώσεις που θα προσέρχονται στο ΤΑΕΠ ασθενείς που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, θα εξετάζονται σε ξεχωριστό χώρο. Σε περίπτωση που ένας ασθενής χρειάζεται περαιτέρω νοσηλεία, θα μεταφέρεται στον θάλαμο των ύποπτων περιστατικών.

Εξάλλου, σε διάφορες κλινικές του Νοσοκομείου Λ/κας φιλοξενούνται ασθενείς, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους ήταν αρνητικά, εντούτοις ανάλογα με την κατάσταση της υγείας τους κρατούνται για 14 μέρες. Στόχος είναι οι ασθενείς αυτοί να παρακολουθούνται και να είναι απομονωμένοι σε περίπτωση που αναπτύξουν συμπτώματα κορωνοϊού.

Αναφορικά με τους ανήλικους, ο Γιώργος Καροτσάκης είπε ότι δημιουργήθηκε χώρος όπου θα εξετάζονται από τους παιδιάτρους του νοσοκομείου και αναλόγως θα τους λαμβάνεται δείγμα για κορωνοϊό. Σε περίπτωση που ένα παιδί διαγνωστεί με κορωνοϊό, τότε θα μεταφέρεται για νοσηλεία στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία.

 

Τους δημοτικούς χώρους στάθμευσης στην περιοχή Μακένζι θέτει στη διάθεση του κράτους και των εγκεκριμένων ιδιωτικών εργαστηρίων που εντάσσονται στον κατάλογο για διερεύνηση του κορωνοιου ο Δήμος Λάρνακας. Συγκεκριμένα παραχωρείται ο μεγάλος χώρος στάθμευσης μπροστά από τα νυχτερινά κέντρα στην ακτή Μακένζι καθώς και ο χώρος στάθμευσης επί της λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου. Όσα ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια ενδιαφέρονται για να χρησιμοποιήσουν τις αμέσως προσεχείς μέρες τους δημοτικούς χώρους παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα γραφεία του Δήμου Λάρνακας.

Send this to a friend