Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Αρνητικά ήταν όλα τα δείγματα (180 στο σύνολο) του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και των ασθενών στο παθολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, που ήλθαν σ’ επαφή μ’ επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοιού (ασθενή) τις τελευταίες μέρες.
Ο εκτελεστικός διευθυντής των νοσηλευτηρίων Λάρνακας – Αμμοχώστου Γιώργος Καροτσάκης, δήλωσε ότι έχει γίνει επίταξη οκτώ ιδιωτών παθολόγων, για να εργαστούν στο παθολογικό τμήμα του νοσοκομείου το διάστημα, που το προσωπικό θα βρίσκεται σε περιορισμό, ενώ γίνονται σκέψεις για επίταξη και άλλων ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με τον κ.Καροτσάκη, από σήμερα Δευτέρα (30/3) θα δημιουργηθούν στο νοσοκομείο δύο δωμάτια εξέτασης ανηλίκων που θα θεωρούνται ύποπτα κρούσματα κορωνοιού. Παράλληλα, γίνονται ενέργειες για αύξηση των κλινών στο νοσοκομείο, όπου γίνεται η εξέταση και η νοσηλεία υπόπτων περιστατικών. Όπως είπε, στόχος είναι να δημιουργηθούν γύρω στις 16 κλίνες, γι’ αυτό τον σκοπό και ανάλογα με τα περιστατικά που θα προκύψουν τις επόμενες μέρες, ο αριθμός των κλινών ν’ αυξηθεί.

Επιπρόσθετα, ο Εκτελεστικός Διευθυντής ανέφερε ότι προγραμματίζεται η δημιουργία χώρων ημερήσιας φροντίδας με στόχο την παροχή περισσοτέρων υπηρεσιών προς τους πολίτες που έχουν ανάγκη και χρειάζονται βοήθεια.

 

Πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη θα υποχρεωθεί να βάλει 33χρονη, από τη Λεμεσό, η οποία χθες καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, σε βαρύ χρηματικό πρόστιμο σε υπόθεση πρόκλησης θανατηφόρου δυστυχήματος.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο την καταδίκασε σε πρόστιμο 2.500 ευρώ, ενώ της στέρησε την άδεια οδηγού για περίοδο εννέα μηνών. Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη με δική της παραδοχή στη μία και μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε, αυτή της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης κι επικίνδυνης πράξης.
Το θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου 2018, στον αυτοκινητόδρομο Κοφίνου – Λάρνακας.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, η κατηγορούμενη οδηγούσε το αυτοκίνητό της με κατεύθυνση τη Λάρνακα, όταν σε κάποιο σημείο του αυτοκινητόδρομου, προσέκρουσε στο πίσω μέρος μοτοσικλέτας που ταξίδευε στην ίδια κατεύθυνση, στην οποία επέβαινε το θύμα.
Οδηγός της μοτοσικλέτας ήταν ο σύζυγος του θύματος. Από την σύγκρουση, η άτυχη γυναίκα έπεσε και κτύπησε στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο.

Επιβάλλοντας τις ποινές, το δικαστήριο έλαβε υπόψη την παραδοχή και την απολογία της κατηγορουμένης καθώς και το γεγονός ότι ήταν λευκού ποινικού μητρώου. Στην 33χρονη κατηγορούμενη επιβλήθηκαν και πέντε βαθμοί ποινής.

Send this to a friend