Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Παιδίατρος του ΓΝ Πάφου στα νέα κρούσματα
Παιδίατρος του ΓΝ Πάφου στα νέα κρούσματα

Παιδίατρος του ΓΝ Πάφου στα νέα κρούσματα

Ένα από τα δεκατέσσερα νέα επιβεβαιωμένα  κρούσματα που ανακοίνωσε το απόγευμα το Υπουργείο Υγείας συνδέεται με το ΓΝ Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δρ Ιωσήφ Μουτήρης που έχει αναλάβει την προσωρινή διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ανέφερε πως το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα αφορά ιατρό του παιδιατρικού τμήματος του ΓΝ Πάφου .

Συγκεκριμένα ανέφερε πως  η ιατρός της παιδιατρικής κλινικής του ΓΝ Πάφου, φέρεται να  ήρθε σε επαφή σε μικρό χώρο με άλλους ιατρούς την περασμένη εβδομάδα που προέρχονταν από τμήματα όπου είχαν σημειωθεί κρούσματα κορωνοϊού σε ασθενείς.

Ξεκαθάρισε επίσης πως τις τελευταίες τρεις ημέρες δεν έχει υπάρξει νέο κρούσμα που να συνδέεται στο ΓΝ Πάφου, ούτε ανάμεσα στους ασθενείς που νοσηλεύονται, αλλά ούτε και ανάμεσα στους επαγγελματίες υγείας του κρατικού νοσηλευτηρίου, λόγω των μέτρων που έχουν παρθεί.

Επιπρόσθετα ο Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης σημείωσε πως άρχισαν εντατικές προετοιμασίες για να λειτουργήσει την ερχόμενη Δευτέρα ειδικός θάλαμος στο Νοσοκομείο Πάφου για σκοπούς διαχείρισης των ύποπτων περιστατικών.

Επί τούτου συνέχισε, θα χρησιμοποιηθεί ο παθολογικός θάλαμος ο οποίος θα διαμορφωθεί κατάλληλα αύριο και εντός τους Σαββατοκύριακου, ώστε να λειτουργήσει την ερχόμενη Δευτέρα με προσωπικό που να απασχολείται αποκλειστικά στον θάλαμο.

Όπως εξήγησε ο κ. Μουτήρης, μετά την αρχική διάγνωση στο Ιατρείο Δημόσιας Υγείας που είναι εκτός Νοσοκομείου και συγκεκριμένα δίπλα από το Νοσοκομείο, το ύποπτο περιστατικό θα μεταφέρεται στο θάλαμο για νοσηλεία όπου θα παραμένει εκεί μέχρι την οριστικοποίηση της διάγνωσης.

Αν διαγνωσθεί  συνέχισε, με λοίμωξη  κορωνοϊού θα μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Αναφοράς για διασωλήνωση που είναι τα Νοσοκομεία Λεμεσού και Αμμοχώστου.

Ανακοίνωσε δε, πως και η ΜΕΘ του ΓΝ Πάφου ετοιμάζεται για τέτοιου είδους περιστατικά, με την τοποθέτηση αναπνευστήρα δίπλα από κάθε κλίνη, από τις οκτώ κλίνες που διαθέτει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για αυτό το σκοπό .

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Send this to a friend