Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Κορονοιός και καραντίνα ….Σκέψεις για περίσκεψη
Κορονοιός και καραντίνα ….Σκέψεις για περίσκεψη

Κορονοιός και καραντίνα ….Σκέψεις για περίσκεψη

Του Δρ. Κυριάκου Βερεσιέ

 

-Σταματήσαμε να σεβόμαστε την υγεία μας,γιαυτό αρρωστήσαμε αρκετά για να καταλάβουμε ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας.
-Υποτιμήσαμε την φύση και την καταστρέφουμε,γιαυτο μας ήλθε η ασθένεια για να συνειδητοποιήσουμε  πόσο ωραία και πόσο καλά νοιωθουμε όταν είμαστε στην φύση.
-Αρχίσαμε να αντιμετωπίζουμε τους Λειτουργούς υγείας -Γιατρους , Νοσηλευτές, Φαρμακοποιούς- με περιφρόνηση γιαυτο η ασθένεια μας βοήθησε να αποδεχτούμε πόσο πολύτιμοι είναι αυτοί για την υγεία και την ύπαρξη μας.
-Σταματήσαμε να δεχόμαστε την προσφορά του Σχολείου και των εκπαιδευτικών και η ασθένεια έκλεισε τα σχολεία για να μπορέσουν οι γονείς να δοκιμάσουν τον ρόλο του Παιδαγωγού.
-Νομίζαμε πως μπορούσαμε να αγοράσουμε τα πάντα, να είμαστε παντού,γιαυτό η ασθένεια μας στερησε την ελευθερία και μας κάνει να καταλάβουμε πως τίποτε δεν είναι δεδομένο.
-Η απληστία μας σύγχυσε -περνούσαμε τον χρόνο μας αγοράζοντας απολαύσεις, γιαυτο η ασθένεια μας έκλεισε στο σπίτι για να καταλάβουμε πως η ευτυχία δεν αγοράζεται με χρήματα.
-Δίναμε μεγάλη σημασία στην εξωτερική μας εμφάνιση και αρχίσαμε να ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλο,γιαυτο η ασθένεια μας έκλεισε τα πρόσωπα για να καταλάβουμε πως η ομορφιά είναι πρόσκαιρη.
-Νομίζαμε πως είμαστε κατακτητές του πλανήτη, γιαυτο αρρωστησαμε από την ασθένεια αυτή, για να μπορέσει κάτι το τιποτένιο, το σχεδόν ανύπαρκτο, που με γυμνό οφθαλμό δεν μπορούμε να το δούμε να μας ημερώσει -ένας ιός- και να μας δώσει μάθημα αυτογνωσίας και ταπεινότητας.
-Η ασθένεια αυτή δυστυχως, θα πάρει μαζί της πολλούς από εμάς,αλλά τατυτοχρονα δίνει μοναδική ευκαιρία σε όσους επιζήσουν να δουν την ζωή διαφορετικά,να σεβαστούν τις αξίες της και να αποδεχτούν τα πιο σημαντικά πράγματα που μας προσφέρει
-Έχουμε δηλαδή ασθένεια κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μας
-Η ανθρώπινη φυλή σε μια τέτοια καμπή της πορείας της πιθανόν να την είχε ανάγκη για περίσκεψη ;

Send this to a friend