Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους… Οι Λαρνακείς συμμορφώθηκαν, μετά και την εφαρμογή των νέων μέτρων, για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοιού. Από τις 6 το απόγευμα  της Τρίτης που τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα, για τον περιορισμό των μετακινήσεων, η Λάρνακα μοιάζει με άδεια πόλη. Οι δρόμοι βουβοί.

Η απόφαση λήφθηκε καθώς μερίδα πολιτών δεν υπάκουσε στα αρχικά μέτρα για περιορισμό των κινήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο σκηνικό παρατηρήθηκε και την Τρίτη το βράδυ στη Λάρνακα, λίγη ώρα μετά την επιβολή των νέων μέτρων.

Η διακίνηση επιτρέπεται μόνο μέσω αποστολής μηνύματος στον αριθμό 8998 ή με τη συμπλήρωση εντύπου.

Το διάταγμα θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 06.00 π.μ. της 13ης Απριλίου 2020, όπως ανέφερε στο διάγγελμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Φοβερό είναι το πλήγμα που επέφερε στην ξενοδοχειακή βιομηχανία της Λάρνακας (και όχι μόνο) ο κορωνοιός. Η διάδοση της πανδημίας συνέβη στην χειρότερη χρονική περίοδο για την οικονομία και τον τουρισμό της πόλης, αφού εντός του τρέχοντος έτους ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσουν έξι νέες ξενοδοχειακές μονάδες, συνολικής δυναμικότητας περίπου 900 κλινών. Το 2020 χαρακτηριζόταν από τους τουριστικούς φορείς της Λάρνακας ως «η πιο παραγωγική χρονιά των τελευταίων δεκαετιών όσον αφορά νέες κλίνες».

Την 1η Απριλίου 2020 ήταν προγραμματισμένο ν’ ανοίξουν τις πύλες τους δύο ξενοδοχεία, το Hotel Indigo Larnaca, στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου και το The Quality Lodge by Best Western Premier Collection, στην τουριστική περιοχή Ορόκλινης (πρώην γηροκομείο Φανιέρου).

Δύο μονάδες που θα ενίσχυαν με ποιοτικές κλίνες το δυναμικό της ξενοδοχειακής βιομηχανίας εν’ όψει της νέας καλοκαιρινής περιόδου.

Όσον αφορά το πολυτελές Radisson Beach Resort (το πρώην Princess), οι κατασκευαστικές εργασίες προχωρούσαν με γοργούς ρυθμούς και το ξενοδοχείο ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Και τα τρία υπό αναφορά ξενοδοχεία θα τα διαχειρίζεται η εταιρεία Sunnyseeker. Από σήμερα (25/3), ωστόσο, το εργοτάξιο αναστέλλει τις εργασίες του μετά το νέο διάταγμα του κράτους και ουδείς γνωρίζει πότε θα επαναρχίσουν οι εργασίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Sunnyseeker Μάριος Πολυβίου δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι ανάλογα με το πόσο διάστημα θα παραμείνει το λουκέτο στα εργοτάξια, η εταιρεία θα επαναπρογραμματίσει την ημερομηνία έναρξης του ξενοδοχείου.

«Σαν εταιρεία προετοιμαζόμαστε ώστε από την πρώτη μέρα που θα μπορούμε να δουλέψουμε και πάλι, τουλάχιστον τα δύο ξενοδοχεία που είναι έτοιμα να λειτουργήσουν από την πρώτη μέρα. Σίγουρα, όμως, το πλήγμα για την ξενοδοχειακή βιομηχανία της πόλης μας είναι τεράστιο. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι μ’ αυτή την πανδημία. Θα προσπαθήσουμε να σώσουμε ότι σώζεται από τη φετινή χρονιά. Τα πράγματα, όμως, θα είναι πολύ δύσκολα», επισήμανε ο Μάριος Πολυβίου.

Τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν άλλα τρία ξενοδοχεία που είναι υπό ανέγερση στη Λάρνακα και την Ορόκλινη. Πρόκειται για το Solaar Boutique Hotel & Spa στην τουριστική Ορόκλινη (είναι το πρώην Michael’s) και τα δύο μπουτίκ ξενοδοχεία στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, το Samirana στην πλατεία Ερμού και το Pallas στην πλατεία Παλλάς. Και οι τρεις υπό αναφορά μονάδες είναι εργοτάξια κι επρόκειτο να ολοκληρωθούν τους προσεχείς μήνες.

 

Τα φιλάνθρωπα αισθήματα των Αθηενιτών συνεχίζονται. Ο Πρόεδρος του «Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Αθηαίνου» κ. Γεώργιος Πάρπας ενημέρωσε τον Δήμαρχο Αθηένου και Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας Αθηένου κ. Κυριάκο Καρεκλά ότι ο Σύνδεσμος αποφάσισε να διαθέσει 40 κιλά χαλούμια, σε πρώτο στάδιο, για να χρησιμοποιηθούν για ενίσχυση Αθηενιτών που έχουν ανάγκη, λόγω των επιπτώσεων του Κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Αθηένου ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του «Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Αθηαίνου» κ. Γεώργιο Πάρπα για την ευγενή προσφορά του Συνδέσμου, ο οποίος διαχρονικά στέκεται δίπλα στα εθελοντικά προγράμματα του Δήμου για βοήθεια στους συνανθρώπους μας, τον συνεχάρη που και τούτες τις δύσκολες μέρες, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας που έπληξε και την Κύπρο, στέκονται δίπλα στον συνάνθρωπο και βοηθούν οικογένειες του Δήμου που έχουν ανάγκη. Ανέφερε επίσης ότι όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η δωρεά θα χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε άτομα και οικογένειες που πραγματικά χρειάζονται βοήθεια, ενώ ξανατόνισε την εκπληκτική και συνεχή αγάπη και στήριξη που δίνουν φορείς και άτομα της Αθηένου προς αυτούς που τη χρειάζονται

Send this to a friend