Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ειδικοί απαντούν γιατί προκαλούν ανησυχία τα δύο νέα ορφανά κρούσματα (video)
Ειδικοί απαντούν γιατί προκαλούν ανησυχία τα δύο νέα ορφανά κρούσματα (video)

Ειδικοί απαντούν γιατί προκαλούν ανησυχία τα δύο νέα ορφανά κρούσματα (video)

Για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τον κορωνοϊό στην Κύπρο μίλησαν στις Τομές στα Γεγονότα η λοιμωξιολόγος, Μαρία Κολιού, και ο επιδημιολόγος, Μιχάλης Βωνιάτης.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Κολιού ανέφερε ότι τα οκτώ νέα κρούσματα δεν αποκαλύπτουν την πραγματική εικόνα. Ανησυχία αποτελούν τα δύο ορφανά κρούσματα, αφού δείχνουν ότι υπάρχουν αλυσίδες μετάδοσης στην κοινωνία, οι οποίες δεν έχουν εντοπιστεί και συνεχίζουν να μεταδίδουν το ιό. Εξήγησε δε ότι είναι νωρίς να πούμε εάν έχουν επιτυχία τα μέτρα, σε δύο εβδομάδες θα είναι ξεκάθαρο. Εντούτοις, από τη στιγμή που λαμβάνονται μέτρα, θα βελτιωθεί η κατάσταση.

Από πλευράς του ο Δρ. Βωνιάτης ανέφερε ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή των κρουσμάτων και πρέπει να περιμένουμε ακόμα δύο εβδομάδες για να δούμε αποτελέσματα. Μάλιστα, τονίζει ότι ίσως υπάρξει αύξηση, λόγω των ορφανών κρουσμάτων. Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν 1100 άτομα σε καραντίνα και ελπίζει ότι από αυτούς δεν θα υπάρχουν πολλά νέα κρούσματα.

Σε ερώτηση γιατί δεν θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι, η Δρ. Κολιού τόνισε ότι ο ιός ήρθε για να μείνει αλλά αναμένεται ότι θα εξοικειωθεί περισσότερο με τον άνθρωπο και δεν θα είναι τόσο απειλητικός. Ο Δρ. Βωνιάτης εξήγησε ότι δεν φαίνεται να είναι τόσο ευαίσθητος, ώστε να εξαφανιστεί, αλλά δεν αναμένεται να έχουμε το ίδιο επιδημιολογικό πρόβλημα.

Πηγή: sigmalive

Send this to a friend