Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ούτε τα δύο μεγάλα αντλιοστάσια όμβριων υδάτων, τα οποία είναι υπό εξέλιξη στη Λάρνακα, θα ολοκληρωθούν στην ώρα τους ελέω κορωνοιού. Ο λόγος για το μεγάλο αντλιοστάσιο που κτίζεται στην περιοχή Προδρόμου και το αντλιοστάσιο, το οποίο κατασκευάζεται στη λεωφόρο Αλέξανδρου Παναγούλη, στην περιοχή Καθαρής.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, η υλοποίηση των δύο υπό αναφορά αντλιοστασίων υποχρεωτικά θα καθυστερήσει, καθότι αναμένεται ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός από την Ιταλία και την Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα και τα τεθούν σε λειτουργία τα αντλιοστάσια. Το S9 ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο, ενώ το S8 θα ολοκληρωνόταν τον Μάιο. «Με την αβεβαιότητα που υπάρχει πλέον λόγω της εξάπλωσης του κορωνοιού, ουδείς μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις, τουλάχιστον στο παρών στάδιο, πότε θα ολοκληρωθούν τα δύο αντλιοστάσια.

Υπενθυμίζουμε, ότι η λειτουργία των δύο αντλιοστασίων θεωρείται απαραίτητη για επίλυση του προβλήματος των πλημμυρών που παρατηρούνται κάθε φορά που υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις στις ευπαθείς περιοχές της Λάρνακας.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα εργοτάξια του ΣΑΛ που λειτουργούν σήμερα, ο κ. Χατζηχαραλάμπους ανέφερε πως κανένα απ’ αυτά δεν έχει αναστείλει ακόμα τις εργασίες του. Παρατήρησε, ωστόσο, ότι τα εργοτάξια υπολειτουργούν, καθότι υπήρχαν εργάτες που συμπεριλαμβάνονται στις ευπαθείς ομάδες και ως εκ τούτου αναγκαστικά παρέμειναν στα σπίτια τους. «Στόχος του ΣΑΛ είναι να μην κλείσουν τα εργοτάξια του αποχετευτικού, αλλά να συνεχίσουν να εκτελούν τα συμβόλαια.

 

Ο Δήμος Λάρνακας στα πλαίσια λήψης μέτρων εξάπλωσης του Κορωνοϊού, καλεί το κοινό και τις επιχειρήσεις όπως στηρίξουν οικονομικά το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λάρνακας και το πρόγραμμα #μένωσπίτι και εξυπηρετώ Ευάλωτες Ομάδες και Άτομα 3ης Ηλικίας, διότι με το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων έστω και προσωρινά, αρκετοί συνδημότες μας έμειναν χωρίς εισόδημα και κάποιοι χωρίς τρόφιμα.

Και τέλος ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει ότι ενόψει των μέτρων, ακυρώνονται όλες οι μαζικές εκδηλώσεις, μεταξύ αυτών και οι παρελάσεις σε δημόσιους χώρους συμπεριλαμβανομένου και των εορτασμών της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου. Ως εκ τούτου δεν θα πραγματοποιηθεί καμία Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων.

Send this to a friend