Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ούτε η εύριθμη λειτουργία των ταχυδρομείων μας γλίτωσε από την πανδημία του κορωνοϊού. Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία ανακοίνωσαν πως δυο ταχυδρομικά γραφεία στην πόλη της Λάρνακας, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας, λόγω μη διαθεσιμότητας προσωπικού.

Πρόκειται για τα ταχυδρομικά γραφεία κοντά στην εκκλησία του Αγίου Λαζάρου και του αεροδρομίου Λάρνακας.

Ο εκ των υποδιευθυντών των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών Κύπρου Παύλος Παυλίδης μας δήλωσε ότι επειδή η κατάσταση με την πανδημία παραμένει ρευστή και υπάρχει προσωπικό που εργοδοτείται στα ταχυδρομεία που πρέπει αυτές τις μέρες να παραμείνει σπίτι του λόγω των ανήλικων παιδιών του, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να αναστείλουν προσωρινά την λειτουργία τους κάποια ταχυδρομικά γραφεία.

 

Πρόγραμμα για κατοίκον παράδοση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης ξεκίνησε να εφαρμόζεται και στο Δήμο Λευκάρων. Ανακοίνωση του ορεινού δήμου αναφέρει ότι άρχισε και λειτουργεί το πρόγραμμα «Μένω Σπίτι», προς εξυπηρέτηση των ευάλωτων ομάδων και των ατόμων τρίτης ηλικίας. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην παροχή ειδών πρώτης ανάγκης κατοίκον σε δημότες των Λευκάρων, οι οποίοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, είναι άτομα τρίτης ηλικίας και δεν έχουν κάποιο συγγενικό ή φιλικό τους άτομο για να τους βοηθήσει.

Εξάλλου, σε συνέχεια των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊού, ο Δήμος Λευκάρων ενημερώνει ότι από την περασμένη Παρασκευή έχει ξεκινήσει συστηματικές απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους. Συγκεκριμένα, έχουν γίνει απολυμάνσεις στο Κέντρο Φιλοξενίας Ενηλίκων, στην εκκλησία, στο δημοτικό πάρκο και σε άλλους χώρους. «Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες».

 

Και τέλος σοβαρό κίνδυνο διατρέχουν ομάδες νεαρών σε διάφορες περιοχές της πόλης και της επαρχίας Λάρνακας, οι οποίοι συστηματικά τις τελευταίες μέρες συναθροίζονται σε ανοικτούς χώρους και προβαίνουν σ’ εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών, με επακόλουθο να δημιουργείται μια αφόρητη κατάσταση ανάμεσα στους κατοίκους που διαμένουν πλησίον αυτών των περιοχών.

Παράλληλα, οι νεαροί, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη κανένα περιοριστικό μέτρο για τον κορωνοϊό, συνεχίζουν «απτόητοι» να μαζεύουν στοίβες ξύλων σε ανοικτά οικόπεδα και να προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις λαμπρατζιές, αγνοώντας παντελώς όλες τις υποδείξεις ειδικών προς αποφυγή των συναθροίσεων σε ανοικτούς χώρους.

Όπως πληροφορούμαστε, το πρόβλημα είναι πιο οξύ κυρίως σε προσφυγικούς συνοικισμούς της Λάρνακας, στις περιοχές Καμάρες – Βεργίνα, τα Λειβάδια και το Κίτι. Ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι υπό αναφορά περιοχές αυτές θυμίζουν εμπόλεμες ζώνες από τις συνεχείς εκρήξεις. Ήδη, έχουν γίνει πολλές καταγγελίες στην Αστυνομία, η οποία αυτή την εποχή βρίσκεται επί ποδός.

 

 

Send this to a friend