Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Αγνοούν τους κινδύνους για τον κορωνοϊό, ρίχνουν κροτίδες και φτιάχνουν λαμπρατζιές
Αγνοούν τους κινδύνους για τον κορωνοϊό, ρίχνουν κροτίδες και φτιάχνουν λαμπρατζιές

Αγνοούν τους κινδύνους για τον κορωνοϊό, ρίχνουν κροτίδες και φτιάχνουν λαμπρατζιές

Απίστευτο κι όμως… κυπριακό. Η ανευθυνότητα μερικών νεαρών δεν έχει όρια. Δεν λογαριάζουν κανέναν και συνεχίζουν να θέτουν την υγεία τους (και την υγεία των οικείων και φίλων τους) σε σοβαρό κίνδυνο ομάδες νεαρών σε διάφορες περιοχές της πόλης κι επαρχίας Λάρνακας και σε κοινότητες της ελεύθερης Αμμοχώστου, οι οποίοι συστηματικά τις τελευταίες μέρες συναθροίζονται σε ανοικτούς χώρους και προβαίνουν σ’ εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών, με επακόλουθο να δημιουργείται μια αφόρητη κατάσταση ανάμεσα στους κατοίκους που διαμένουν πλησίον αυτών των περιοχών.

 

Παράλληλα, οι νεαροί, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη κανένα περιοριστικό μέτρο για τον κορωνοϊό, συνεχίζουν «απτόητοι» να μαζεύουν στοίβες ξύλων σε ανοικτά οικόπεδα και προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις λαμπρατζιές, αγνοώντας παντελώς όλες τις υποδείξεις ειδικών προς αποφυγή των συναθροίσεων σε ανοικτούς χώρους μέχρι νεοτέρας.

 

Φαίνεται πως για ορισμένους ανεγκέφαλους η δημόσια υγεία έρχεται σε δεύτερη μοίρα, αφού πολύ πιο σημαντικά πράγματα (γι’ αυτούς), αυτή την εποχή, είναι η συνέχιση των κακών εθίμων εν’ όψει του Πάσχα, δηλαδή οι κροτίδες και ποια ενορία θ’ ανάψει την μεγαλύτερη λαμπρατζιά.

 

Όπως πληροφορούμαστε, το πρόβλημα είναι πιο οξύ κυρίως σε προσφυγικούς συνοικισμούς της Λάρνακας, στις περιοχές Καμάρες – Βεργίνα, στα Λειβάδια, στο Κίτι και σε κοινότητες της ελεύθερης Αμμοχώστου. Ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι υπό αναφορά περιοχές αυτές θυμίζουν εμπόλεμες ζώνες από τις συνεχείς εκρήξεις. Από τον κορωνοϊό μπορεί να προφυλαχθούμε, από τον «ιό της βλακείας» μπορούμε;  Ήδη, έχουν γίνει πολλές καταγγελίες στην Αστυνομία, η οποία αυτή την εποχή βρίσκεται επί ποδός.

 

Μάλιστα, το Κοινοτικό Συμβούλιο Κιτίου προχώρησε κι ένα βήμα παρακάτω, καθότι το πρόβλημα στην κοινότητα φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου. Εκτός. Λοιπόν, από την καταγγελία των περιστατικών παράνομων συναθροίσεων στον τοπικό αστυνομικό σταθμό, έχει αποστείλει κι επιστολή προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρνακας, με την οποία τον καλεί να πάρει πιο δραστικά μέτρα, για πάταξη του φαινομένου και παράλληλα να γίνουν οι ανάλογες συστάσεις προς τους γονείς, αφού όσο πλησιάζει το Πάσχα, τόσο οι παράνομες συναθροίσεις νεαρών αυξάνονται.

 

«Είναι μετά λύπης του που το Κοινοτικό Συμβούλιο Κιτίου διαπιστώνει πως υπάρχουν γονείς που εξακολουθούν να επιτρέπουν στα παιδιά τους, κάτω απ’ αυτές τις πρωτόγνωρες για την ανθρωπότητα συνθήκες, ν’ απουσιάζουν για ώρες από τα σπίτια τους και να συναθροίζονται παράνομα μέχρι τις πρωινές ώρες σε ανοικτούς χώρους, είτε για να βάζουν κροτίδες, είτε για να μαζεύουν ξύλα για την λαμπρατζιά.

 

Παράκληση του συμβουλίου είναι όπως ο κάθε γονιός συναισθανθεί την κρισιμότητα των ημερών που βιώνουμε, ν’ αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και περιορίσει τα παιδιά του στο σπίτι για το καλό όλων μας», καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Κ.Σ. Κιτίου.

 

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend