Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Σε απευθείας δίκη οι δύο για υποθέσεις απόπειρας φόνου σε Λάρνακα και Αγ.Νάπα
Σε απευθείας δίκη οι δύο για υποθέσεις απόπειρας φόνου σε Λάρνακα και Αγ.Νάπα

Σε απευθείας δίκη οι δύο για υποθέσεις απόπειρας φόνου σε Λάρνακα και Αγ.Νάπα

Δύο διαφορετικές υποθέσεις καταχωρίσθηκαν χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, για σκοπούς παραπομπής σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, σε σχέση με τις απόπειρες φόνου που διαπράχθηκαν τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου στην Αγία Νάπα και τη νύχτα της 27ης Νοεμβρίου στη Λάρνακα.

Στην περίπτωση της Αγ. Νάπας στόχος ήταν 53χρονος επιχειρηματίας, ενώ στη Λάρνακα στόχος ήταν ο Κώστας Χαραλάμπους, άλλως Μαύρος.

Συγκεκριμένα, ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, ο οποίος θεωρείται από την Αστυνομία ως το άτομο που «οργάνωσε» τα δύο εγκλήματα μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές, παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στις 11 Μαῒου, ενώ ο Χαράλαμπος Χρυσάνθου, ο οποίος παραδέχθηκε πως ήταν ο δράστης των δύο εγκλημάτων (το άτομο που πάτησε την σκανδάλη), παραπέμφθηκε σε δίκη στο Κακουργιοδικείο που θα συνεδριάσει στις 12 Μαῒου.

Έπειτα από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, έγιναν δύο καταχωρήσεις, για δύο ξεχωριστές υποθέσεις, με διαφορετικά κατηγορητήρια, και τούτο για δύο βασικούς λόγους.

Πρωτίστως, για να μην έλθουν σ’ επαφή οι δύο κατηγορούμενοι, καθότι ο Χρυσάνθου είναι αυτός που κατέδωσε στην Αστυνομία τον Μαμαλικόπουλο ως τον «οργανωτή» των εγκλημάτων κι επιπλέον, διότι ο Χρυσάνθου λογικά θα παραδεχθεί ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει όταν θα κατηγορηθεί ενώπιον Κακουργιοδικείου (ήδη έχει ομολογήσει τα πάντα σε θεληματική του κατάθεση) και θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση του Μαμαλικόπουλου, ο οποίος δεν παραδέχεται καμία ανάμειξη στα δύο εγκλήματα.

Παρόλο που καταχωρίσθηκαν δύο διαφορετικές υποθέσεις με διαφορετικά κατηγορητήρια για τον κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι Μαμαλικόπουλος και Χρυσάνθου είναι οι ίδιες.

Αφορούν συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου και μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου κι εκρηκτικών υλών. Στην περίπτωση, ωστόσο, της Αγίας Νάπας, η κατηγορία της συνομωσίας για φόνο αφορά τον στόχο που ήταν ο 53χρονος επιχειρηματίας, ενώ η κατηγορία της απόπειρας φόνου αφορά τους τέσσερις ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι βρισκόντουσαν στο καφεστιατόριο της οδού Κρύου Νερού και δέχθηκαν τα πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία παραπομπής τους σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, δεν απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες εναντίον των δύο κατηγορουμένων. Αυτό θα γίνει όταν θα εμφανιστούν τον ερχόμενο Μάιο στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου και θα κληθούν ν’ απαντήσουν εάν παραδέχονται ή όχι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μέχρι τότε και οι δύο διατάχθηκαν να παραμείνουν υπό κράτηση. Λόγω των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοιού που τηρούνται στα δικαστήρια, δεν επετράπη σε κανέναν δημοσιογράφο να εισέλθει στην αίθουσα, αφού είχαν συμπληρωθεί τα δέκα άτομα που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός της αίθουσας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend