Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πράσινη πόλη της Κύπρου η Λάρνακα
Πράσινη πόλη της Κύπρου η Λάρνακα

Πράσινη πόλη της Κύπρου η Λάρνακα

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Λάρνακας βραβεύεται με την Πράσινη Σημαία, ως Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το 2019. Η βράβευση επιτεύχθηκε έπειτα από αίτηση του δήμου στο Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης για τα Παγκύπρια Βραβεία «Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου». Συγκεκριμένα, ο Δήμος Λάρνακας βραβεύτηκε για το πρόγραμμα «Μείωση δημοτικών στερεών αποβλήτων, παραλιακών ξενοδοχειακών μονάδων και πλησίον συναφών χώρων μαζικής παραγωγής αποβλήτων», στην κατηγορία «Διαχείριση Αποβλήτων».

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει διάρκεια πέντε χρόνια με στόχο την αύξηση των ποσοτήτων των ανακυκλώσιμων υλικών, την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση πρώτων υλών και την μείωση του κόστους διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Το πρόγραμμα βελτιώνει, επίσης, την ποιότητα ζωής των δημοτών και παράλληλα επιδιώκει ν’ αναπτύξει την περιβαλλοντική συνείδηση των δημοτών.

Υπενθυμίζουμε, ότι για τους πιο πάνω σκοπούς λειτουργούν ήδη σε 17 διαφορετικά σημεία της πόλης 68 βυθιζόμενοι κάδοι για ανακυκλώσιμα υλικά. Η απονομή των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Δήμος Λάρνακας βραβεύεται για τρίτη συνεχή χρονιά με την Πράσινη Σημαία, καθότι το 2017 ανακηρύχτηκε Πράσινη Πόλη για το πρόγραμμα «Γνωρίστε τις Αλυκές» και το 2018 ανακηρύχτηκε Πράσινη Πόλη για το πρόγραμμα «Η Λάρνακα βάζει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι!», πρωτοβουλία που υιοθετήθηκε από το Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας», το οποίο και είχε την πρωτοβουλία για το υπό αναφορά πρόγραμμα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend