Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Υπό οκταήμερη κράτηση o 48χρονος με τον οπλισμό στη Λάρνακα
Υπό οκταήμερη κράτηση o 48χρονος με τον οπλισμό στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση o 48χρονος με τον οπλισμό στη Λάρνακα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών, εναντίον 38χρονου από την επαρχία Λάρνακας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής πυροβόλων όπλων κατηγορίας Α και Β και παράνομης κατοχής επικίνδυνων αντικειμένων, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 13 Φεβρουαρίου 2020 στα Λιβάδια.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ύστερα από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία ότι στην κατοικία του υπόπτου υπάρχει παράνομα οπλισμός, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα έρευνας για την οικία, τα υποστατικά και το όχημα του που βρίσκονται στα Λιβάδια της επαρχίας Λάρνακας.

Χθες το πρωί δυνάμει δικαστικού εντάλματος διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του υπόπτου από διάφορα τμήματα της Αστυνομίας, κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν στη σοφίτα ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο Καλάσνικοφ, ένα έμφορτο περίστροφο Μagnum, ένα έμφορτο περίστροφο άγνωστης κατασκευής, ένα πιστόλι Βeretta, 185 σφαίρες πυροβόλων όπλων διαφορών διαμετρημάτων και δύο γεμιστήρες πυροβόλου όπλου Καλάσνικοφ.

Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο του υπόπτου, όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ένα φανάρι που χρησιμοποιείται και ως εκτοξευτής ηλεκτρισμού, ένας εκτοξευτής αερίων, δύο πινακίδες εγγραφής οχήματος, ένα μαχαίρι, έξι γάντια, δύο κατσαβίδια και δύο σιδερογροθιές.

Ο ύποπτος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας, όπου ανακρινόμενος είπε ότι τον οπλισμό του τον παρέδωσε γνωστός του πριν από δύο χρόνια, αλλά αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του. Ανέφερε ακόμα ότι ο οπλισμός δεν χρησιμοποιήθηκε είτε από τον ίδιο είτε από άλλο πρόσωπο.

Σε θεληματική του κατάθεση ο ύποπτος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα όπλα και τα πυρομαχικά του τα μετέφερε σπίτι του, άτομο που δεν θέλησε να κατονομάσει και στη συνέχεια τα έκρυψε πρώτα στο τζάκι και ακολούθως στη σοφίτα του σπιτιού του.

Για τα ανευρεθέντα στο αυτοκίνητο του είπε ότι τα χρησιμοποιούσε στο παρελθόν για διαρρήξεις, για τις οποίες καταδικάστηκε ήδη σε φυλάκιση, ενώ για τις σιδερογροθιές και τους εκτοξευτές ηλεκτρισμού και αερίου είπε ότι τα κατείχε για αυτοάμυνα. Στη συνέχεια ο ύποπτος οδήγησε τα μέλη του ΤΑΕ στο σπίτι του όπου παρέδωσε 14 σφαίρες που είχε κρυμμένες.

Ο Γιάννης Πολυχρόνης, συνήγορος υπεράσπισης του υπόπτου δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας, για προσωποκράτηση του και η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Δόνα Κωνσταντίνου, εξέδωσε διάταγμα κράτησης του για οκτώ ημέρες.

Send this to a friend