Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τα σχέδια της Kition Ocean Holdings
Τα σχέδια της Kition Ocean Holdings

Τα σχέδια της Kition Ocean Holdings

Σύμφωνα με την τελική πρόταση που κατέθεσε στο αρμόδιο υπουργείο το περασμένο καλοκαίρι η κοινοπραξία Kition Ocean Holdings, προβλέπεται αναβάθμιση κι επέκταση του λιμανιού της Λάρνακας, ώστε να εξυπηρετεί τους τομείς της κρουαζιέρας, του διαμετακομιστικού εμπορίου αλλά και της ενέργειας. Η κοινοπραξία ισραηλινών συμφερόντων σημειώνει ότι σκοπεύει σε πρώτο στάδιο να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις, ώστε να εξυπηρετηθούν οι υφιστάμενοι χρήστες του λιμανιού, οι οποίοι μπορούν να παραμείνουν εάν το επιθυμούν.

Σε ότι αφορά τον τομέα της ενέργειας που αποτελεί λεπτό ζήτημα για τους Λαρνακείς, οι χρήσεις που προτείνονται βασίζονται στις θέσεις του Δήμου Λάρνακας και αποκλείουν οχληρές χρήσεις όπως βιομηχανική λάσπη, χημικά κ.α.  Εκείνο που προτείνεται είναι κυρίως αποθηκευτικοί χώροι για αγωγούς, υποδομές επιδιορθώσεων και άλλα συναφή για τα οποία θα κατασκευαστούν ξεχωριστά κρηπιδώματα.

Όσον αφορά τη μαρίνα, η πρόταση περιλαμβάνει την επέκταση με χωρητικότητα 650 σκαφών, μήκους από 5 μέχρι και 150 μέτρων. Η νέα μαρίνα θα περιλαμβάνει και μεγάλες χερσαίες αναπτύξεις, όπως παραδοσιακούς χώρους εστίασης, χώρους αναψυχής και πρασίνου, παιδότοπους, εμπορικούς και ξενοδοχειακούς χώρους, πολυτελείς επαύλεις, ενώ στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνεται κι ένα μοναδικό στο είδος του εκπαιδευτικό και ιατρικό κέντρο που θα μπορεί να φιλοξενεί φοιτητές, οι οποίοι θα είναι σε θέση να σπουδάσουν και να εξασκήσουν τις γνώσεις τους στην διαχείριση ξενοδοχείων, ιατρικών σπουδών και σπουδών που σχετίζονται με την θαλάσσια βιομηχανία. Θεωρείται η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Κύπρο.

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι θα δημιουργηθούν πέραν των 2.500 θέσεων εργασίας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend