Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οριστική συμφωνία κράτους – Kition Ocean για λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας
Οριστική συμφωνία κράτους – Kition Ocean για λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας

Οριστική συμφωνία κράτους – Kition Ocean για λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας

Επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια διεργασιών, έγινε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός όσον αφορά την υλοποίηση της πολυσυζητημένης ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Δήμο Λάρνακας, χαρακτήρισε «ιστορική» τη χθεσινή (13/2) μέρα για τη Λάρνακα και ολόκληρη την Κύπρο, ανακοινώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις του κράτους με την κοινοπραξία Kition Ocean Holdings για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού – μαρίνας Λάρνακας ολοκληρώθηκαν μ’ επιτυχία το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Ο Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι υπήρξε οριστική συμφωνία με τον επενδυτή, λέγοντας πως πρόκειται για μια επένδυση του ενός δισεκατομμυρίου με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και την οικονομία του τόπου γενικότερα.

Μετά την συμφωνία των δύο πλευρών, τις επόμενες εβδομάδες θα υπογραφεί το συμβόλαιο και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου. Όπως είπε ο κ.Καρούσος, πρόκειται για ανάπτυξη που θα συμπεριλαμβάνει τη μαρίνα, το εμπορικό λιμάνι καθώς και οικιστική, τουριστική κι εμπορική ανάπτυξη στους χερσαίους χώρους. «Μ’ ένα δισεκατομμύριο ευρώ επένδυση μπορεί κανείς να αντιληφθεί τα οφέλη που θα υπάρξουν», πρόσθεσε με νόημα ο υπουργός, ο οποίος επισήμανε πως εντός δέκα ημερών θα ετοιμαστεί το συμβόλαιο για να υπογραφεί και με την υπογραφή του θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου αυτού έργου.

Κατά την χθεσινή επίσκεψη του Γ. Καρούσου στη Λάρνακα, συζητήθηκε και το θέμα της γ΄ φάσης ανακατασκευής του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, ένα έργο που επίσης εκκρεμεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Λάρνακας και τις αρχές των επηρεαζόμενων δήμων και κοινοτήτων (Λειβάδια, Ορόκλινη), ότι τα χρονοδιαγράμματα θα υλοποιηθούν και πως τα κατασκευαστικά έργα θα προκηρυχθούν μέχρι το τέλος του 2020.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας χαρακτήρισε «ευχάριστη έκπληξη» την ανακοίνωση του Υπουργού Μεταφορών για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού – μαρίνας.

Όπως είπε, είναι ένα έργο που η Λάρνακα το αναμένει εδώ και δεκαετίες και με το οποίο θα αρχίσει μια νέα εποχή για την πόλη. «Είναι ένα έργο του ενός δισεκατομμυρίου που προβλέπει τεράστια ανάπτυξη, το οποίο θ’ ανοίξει πολλές θέσεις εργασίας και θα δώσει μία νέα ώθηση στην οικονομία και στην ανάπτυξης της πόλης. Το λιμάνι ήταν μια πονεμένη ιστορία για τη Λάρνακα, διότι εξαιτίας της αδράνειας που παρατηρείτο ως προς την ανάπτυξή του, το πιο παραγωγικό κομμάτι της Λάρνακας, το κέντρο της πόλης, δίπλα από τη θάλασσα, ήταν για χρόνια ακινητοποιημένο και δεν προσέφερε ουσιαστικά στην οικονομία της», σημείωσε.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend