Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Απάτες για… όσκαρ από 61χρονο που εξαπατούσε ανυποψίαστο κόσμο
Απάτες για… όσκαρ από 61χρονο που εξαπατούσε ανυποψίαστο κόσμο

Απάτες για… όσκαρ από 61χρονο που εξαπατούσε ανυποψίαστο κόσμο

Μέχρι και καρκινοπαθή εξαπάτησε 61χρονος, που το έπαιζε «σύμβουλος» του Προέδρου Αναστασιάδη και τσέπωνε χιλιάδες ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες, τάσσοντάς τους διάφορα ρουσφέτια μέσω του Προεδρικού…

Η απίστευτη ιστορία του 61χρονου, από την επαρχία Λευκωσίας, εκτυλίχθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, με τον κατηγορούμενο να παραδέχεται συνολικά πέντε κατηγορίες απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, ενώ λήφθηκαν υπόψη άλλες δύο παρόμοιες υποθέσεις που διέπραξε στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε βαρύς για τον κατηγορούμενο, ο οποίος καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση. Τα αδικήματα που παραδέχθηκε διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2016-2019 στη Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο και το συνολικό ποσό που απέσπασε από τους παραπονούμενους ανέρχεται στις 35 χιλιάδες ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο κατά τη διαδικασία έκθεσης των γεγονότων, ο κατηγορούμενος άλλοτε παρουσιάζονταν στα «θύματά» του ως μέλος των Μυστικών Υπηρεσιών του Προεδρικού και άλλοτε ως στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Νίκου Αναστασιάδη, υποσχόμενος διαφόρων ειδών «ρουσφέτια». Σε μια περίπτωση απέσπασε το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ για να διευθετήσει, δήθεν, την μεταφορά καρκινοπαθούς στο εξωτερικό για σκοπούς θεραπείας.

Κι εγχειρισμένος

————————–

Στα αξιοσημείωτα αυτής της ιστορίας είναι ότι ο 61χρονος κατάφερε να ξεγελάσει κόσμο ακόμα κι όταν νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, μετά από χειρουργική επέμβαση, στην οποία  υποβλήθηκε. Ενώ, λοιπόν, ήταν στο κρεβάτι του πόνου, κατάφερε να ξεγελάσει νοσοκόμα και τον σύζυγό της. Αφού τους συστήθηκε ως σύμβουλος του ΠτΔ, πέτυχε να εξασφαλίσει απ’ αυτούς το συνολικό ποσό των πεντέμισι χιλιάδων ευρώ, υποσχόμενος να βρει δουλειά στη θυγατέρα τους στη δημόσια υπηρεσία.

Επιβάλλοντας την ποινή διετούς φυλάκισης, το δικαστήριο τόνισε την σοβαρότητα τέτοιων αδικημάτων, λαμβάνοντας υπόψη την θρασύτητα με την οποία ενεργούσε τα τελευταία χρόνια ο 61χρονος εξαπατώντας συνανθρώπους του που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα και χρειαζόντουσαν πραγματική βοήθεια.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend