Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ €703.079 μάζεψε η έκρηξη αγάπης για τον μικρό Αντώνη
€703.079 μάζεψε η έκρηξη αγάπης για τον μικρό Αντώνη

€703.079 μάζεψε η έκρηξη αγάπης για τον μικρό Αντώνη

Η οικογένεια του μικρού Αντώνη, του οποίου το σπάνιο ιατρικό πρόβλημα είχε συγκινήσει όλη την Κύπρο, δίνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα από τον παγκύπριο έρανο (με αριθμό Φ.Π. 20/2019), που πραγματοποιήθηκε με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την εξειδικευμένη θεραπεία του παιδιού στην Αμερική.
ΕΣΟΔΑ

ΕΣΟΔΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΡΑΝΟΥ 703,079.98
ΕΞΟΔΑ
ΕΞΟΔΑ ΕΡΑΝΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ 44,927.19

ΜΕΙΟΝ: ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ -44,927.19
ΚΑΘΑΡΑ ΕΣΟΔΑ ΕΡΑΝΟΥ 658,152.79

Βάσει της νομοθεσίας, το εν λόγω πόσο που συγκεντρώθηκε από έρανο, πρέπει να επιστραφεί στο κράτος. Ωστόσο, η οικογένεια του μικρού Αντώνη, με επιστολή της προς το υπουργείο Εσωτερικών, ζητά όπως το ποσό παραμείνει στο όνομα του παιδιού μέχρι να ολοκληρωθεί η αποθεραπεία του. Όπως διευκρινίζεται, η γονιδιακή θεραπεία που έλαβε ο μικρός Αντώνης στο νοσοκομείο της Βοστώνης, αρχίζει να δρα μετά το πρώτο τρίμηνο και για τα επόμενα μερικά χρόνια. Στο διάστημα αυτό, υπάρχουν μηνιαίες θεραπευτικές ανάγκες που συμβάλλουν στην ταχύτερη και αποδοτικότερη δράση της γονιδιακής θεραπείας του. Συγκεκριμένα, τρεις φορές την εβδομάδα φυσιοθεραπεία και ασκήσεις κατάποσης από λογοπαθολόγο. Ακόμη, δύο φορές την εβδομάδα λογοθεραπεία και από μία φορά την εβδομάδα εργοθεραπεία, υδροθεραπεία και ιπποθεραπεία.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ομάδα των γιατρών του, ακολουθούν τρία πιθανά χειρουργεία (scoliosis, right hip subluxation, micrognathia) για τον μικρό Αντώνη, τα οποία θα του προσφέρουν αποκατάσταση και τάχιστη βελτίωση στις αναπηρίες που προκαλεί η νευρομυική εκφυλιστική νόσος που αντιμετωπίζει. Επιπλέον, για τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να έχει ετήσιες επισκέψεις στην ομάδα γιατρών που τον παρακολουθούν. Η οικογένεια, αναμένει από το νοσοκομείο της Βοστώνης να αποστείλει το εκτιμώμενο κόστος των μελλοντικών αναγκών, τόσο για τις επισκέψεις όσο και για τις επεμβάσεις.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Send this to a friend