Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων καταδίκασε χθες το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας 42χρονο Κούρδο, από την Τουρκία, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, με δική του παραδοχή, στο αδίκημα της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Πρόκειται για μια από τις αυστηρότερες ποινές που έχουν ποτέ επιβληθεί από κυπριακά δικαστήρια σε τέτοιου είδους υποθέσεις, λαμβάνοντας υπόψη που η παρούσα υπόθεση αφορούσε μονάχα τέσσερα αρχεία (σύντομα βίντεο) υλικού παιδικής πορνογραφίας.

 

Κατά την επιμέτρηση της ποινής λήφθηκε υπόψη ότι ο κατηγορούμενος δεν προχώρησε σε διανομή του επίδικου υλικού. Σε διαφορετική περίπτωση, η ποινή που θα του επιβαλλόταν θα ήταν μεγαλύτερη. Ο 42χρονος είχε συλληφθεί στις 7 Ιουλίου 2019 από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του κι επεξεργαζόταν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Έπειτα από εξετάσεις που έγιναν στο κινητό του τηλέφωνο και στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, τα οποία κατασχέθηκαν από τον τόπο διαμονής του, διαπιστώθηκε ότι αυτός ήταν κάτοχος τριών υπό εξέταση διαδικτυακών λογαριασμών πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και ότι είχε κατεβάσει από άλλους λογαριασμούς ηλεκτρονικά αρχεία βίντεο και φωτογραφίες με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

 

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πληροφορίες, που λήφθηκαν στην κυπριακή αστυνομία από την Europol. Μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησαν στις απαραίτητες εξετάσεις για ταυτοποίηση του υπόπτου προσώπου, με αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί μαρτυρία εναντίον του 42χρονου Κούρδου. Ακολούθως, εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψη κι έρευνας της κατοικίας του, που βρίσκεται στην επαρχία Λάρνακας.

 

Το Κακουργιοδικείο εξέδωσε, επίσης, διάταγμα κατά του κατηγορουμένου, με το οποίο απαγορεύεται σε αυτόν για τα επόμενα 20 έτη να προσφέρει οποιεσδήποτε υπηρεσίες σε παιδιά, να εργοδοτηθεί ή να απασχοληθεί σε χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά και να διαμένει σε χώρο διαμονής παιδιών ή σε χώρο που να γειτνιάζει με τόπο άλλων παιδιών, είτε με οργανωμένους χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά. Ακόμα το δικαστήριο διέταξε άμεσα τον τερματισμό τυχόν απασχόλησης του κατηγορουμένου σε χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά (κάτω των 18 ετών).

Η χθεσινή διαδικασία ανακοίνωσης της ποινής στον κατηγορούμενο από το Κακουργιοδικείο διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, καθότι τα θύματα είναι ανήλικα.

 

Εντοπίστηκε και ομολόγησε ο οδηγός, ο οποίος χθες τα ξημερώματα παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά με το αυτοκίνητό του πεζό στην  Ξυλοφάγου κι εγκατέλειψε την σκηνή. Πρόκειται για 33χρονο, από την Ορμήδεια, ο οποίος κλήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου για κατάθεση και παραδέχθηκε ότι αυτός τραυμάτισε τον πεζό.

Ο 33χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος, για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον δικαστηρίου. Στον οδηγό του οχήματος έγινε έλεγχος αλκοόλης με μηδενική ένδειξη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα λήφθηκε πληροφορία για τροχαίο δυστύχημα με έναν τραυματία στην οδό Πέτρου Λοΐζου, στην Ξυλοφάγου. Μέλη του τοπικού αστυνομικού σταθμού μετέβησαν στη σκηνή και ύστερα από έρευνες διαπίστωσαν ότι στις 1.30π.μ. οδηγός αυτοκινήτου, κάτω από άγνωστες συνθήκες, κτύπησε πεζό ενώ ο τελευταίος επιχειρούσε να διασταυρώσει το δρόμο και στη συνέχεια εγκατέλειψε το σημείο.

Ο τραυματίας κατάγεται από την Ινδία και είναι 20 χρόνων. Διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και μετέπειτα, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Είναι διασωληνωμένος στον αναπνευστήρα. Η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή. Ο 33χρονος ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, πως δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα τον νεαρό κι εγκατέλειψε την σκηνή διότι φοβήθηκε…

 

Ούτε κατά τη χθεσινή δικάσιμο απάντησαν εάν παραδέχονται ή όχι, την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης (άρθρο 210) οι τέσσερις νεαροί,  από την πόλη κι επαρχία Λάρνακας, οι οποίοι διώκονται ποινικά για την υπόθεση που σχετίζεται με μπούλινγκ σε βάρος του 16χρονου  Παναγιώτη Στεφανή, από τους Τρούλλους.

Πρόκειται για τον μαθητή της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τραγικό τρόπο, κατά τη διάρκεια νεανικού πάρτι τον περασμένο Απρίλιο, μετά που κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Η χθεσινή δικάσιμος ήταν ορισμένη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, προκειμένου οι τέσσερις νεαροί ν’ απαντήσουν στην κατηγορία που αντιμετωπίζουν. Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισης ήγειρα εκ νέου ένσταση, υποστηρίζοντας ότι οι λεπτομέρειες του αδικήματος καθώς και η έκθεση γεγονότων που καταγράφονται στο κατηγορητήριο της υπόθεσης δεν αποκαλύπτουν αδίκημα.

Συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι στην έκθεση αδικήματος κατηγορούνται για συνέργεια σ’ εξαμελείας αδίκημα, έννοιες που, κατά την υπεράσπιση, είναι αντιφατικές. Επιπλέον, η πλευρά της υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορουμένων υποστήριξε ότι η προτροπή και μόνο για να καταναλώσει κάποιος αλκοόλ δεν μπορεί να συνιστά απερίσκεπτη, αλόγιστη ή επικίνδυνη πράξη που να έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο. Θέση των δικηγόρων είναι πως θα πρέπει ν’ ακυρωθεί το κατηγορητήριο και ν’ απορριφθεί η υπόθεση από το προδικαστικό στάδιο, καθότι δεν υπάρχει αδίκημα που να διέπραξαν οι κατηγορούμενοι.

Το δικαστήριο ανέβαλε εκ νέου την υπόθεση για τις 18 Μαρτίου, έτσι ώστε οι δικηγόροι ν’ αγορεύσουν με τεκμηριωμένη νομολογία σε σχέση με την ένστασή τους.

Για τους τέσσερις κατηγορουμένους εμφανίζονται οι δικηγόροι Γιάννης Πολυχρόνης, Γιώργος Κούμας και Χριστόφορος Δημητρίου. Το δικαστήριο διέταξε όπως η χθεσινή διαδικασία διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, καθότι δύο εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι ήταν όλοι παρόντες στο μοιραίο πάρτι, είναι ανήλικοι (17 ετών).

Ο άτυχος Παναγιώτης Στεφανή βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια νεανικού πάρτι που έλαβε χώρα σε σπίτι στους Τρούλλους. Οι γονείς του κατάγγειλαν στην Αστυνομία ότι κατά το επίδικο βράδυ δέχθηκε μπούλινγκ και ότι θαμώνες στο πάρτι τον υποχρέωσαν να καταναλώσει με το ζόρι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο. Η νεκροτομή στη σορό του κατέδειξε ως αιτία θανάτου την εισρόφηση εμεσμάτων.

Send this to a friend