Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης 12 χρόνων σε 26χρονο από την επαρχία Λάρνακας, αφού τον βρήκε ένοχο ύστερα από δική του παραδοχή στην κατηγορία της παράνομης εισαγωγής, παράνομης κατοχής και παράνομης κατοχής, με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β, δηλαδή κάνναβης βάρους 29 κιλών περίπου. Στον κατηγορούμενο δεν επιβλήθηκε ποινή στην κατηγορία της κατοχής κάνναβης, ενώ οι δύο ποινές συντρέχουν. Ως μετριαστικούς παράγοντες, το κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο του 26χρονου, το νεαρό της ηλικίας του, τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και την δικαστηριακή του παραδοχή, στοιχείο που, όπως τόνισαν οι δικαστές, πρέπει να αμείβεται με σχετική έκπτωση στην ποινή.

Πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Δήμου Λάρνακας, μετά από σχετική εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος, σύσκεψη για την έγκαιρη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση των κουνουπιών στις Αλυκές Λάρνακας, Μενεού και τις λίμνες Ορόκλινης και Παραλιμνίου, καθώς και στο Δήμο Λεμεσού, που επηρεάζεται από τις Αλυκές Ακρωτηρίου.
Η συμμετοχή των Δήμων και Κοινοτήτων που επηρεάζονται, κρίθηκε σκόπιμη, ώστε να συζητηθεί ευρύτερα το θέμα, λόγω του ότι αναμένεται να είναι έντονη η εκκόλαψη κουνουπιών στους υγροβιότοπους εξαιτίας της φετινής πολυομβρίας.
Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν επίσης τα Τμήματα Δασών, Γεωργίας, Θήρας και Πανίδας και οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.
Κύρια αιτήματα του Δήμου Λάρνακας είναι η έγκαιρη έγκριση των αεροψεκασμών και η εξέταση του ενδεχομένου της μείωσης του όγκου νερού από τις Αλυκές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι της πιο πάνω σύσκεψης, προηγήθηκε συνάντηση του Δημάρχου με εκπροσώπους του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Τμήματος Δασών και της Υπηρεσίας Θύρας, όπου συζητήθηκαν τα θέματα σε σχέση με τη δημιουργία του Περιβαλλοντικού Κέντρου των Αλυκών, καθώς και την αναβάθμιση και ολοκλήρωση του μονοπατιού της Φύσης, ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο και συνεχές μονοπάτι περιμετρικά της κύριας Αλυκής.

Σήμερα στις 7:30 το βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στα πλαίσια της έκθεσης «ευρυβιάδου 9» του Εύρου Ευρυβιάδη.
O καλλιτέχνης θα μιλήσει για τη Λάρνακα και το έργο του. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Επίσης αύριο Σάββατο στις 11.00 το πρωί, πραγματοποιούνται τα εγκαίνια των νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της Πετρολίνας στο Βασιλικό. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

 

Χίλια πεντακόσια δέντρα θα φυτέψει αύριο στις 9 το πρωί ο Δήμος Αθηένου. Η προσπάθεια αποσκοπεί στην αύξηση του πρασίνου στην περιοχή, με όλα τα συνεπακόλουθα οφέλη που αυτό συνεπάγεται.

 

Και τέλος την Κυριακή από τις  3:00 μ. μ. μέχρι τις 4:30 το απογευμα στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, η Παιδική Σκηνή Δώρου Κυριακίδη ανεβάζει την παράσταση «Πιτζαμοήροες 3».
Κείμενο: Κώστας Σχοινιού. Σκηνοθεσία: Δώρος Κυριακίδης. Η είσοδος είναι €8.

Send this to a friend