Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Θέμα ημερών είναι η λειτουργία σε 17 περιοχές, κυρίως κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Λάρνακας, των 68 συνολικά βυθιζόμενων κάδων για ανακυκλώσιμα υλικά, με στόχο την εξυπηρέτηση υποστατικών με μεγάλη παραγωγή αποβλήτων. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από το Δήμο Λάρνακας, το προσωπικό βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της εκπαίδευσης και ο στόχος είναι από την 1η Φεβρουαρίου να ξεκινήσουν να λειτουργούν οι νέοι κάδοι.
Ο κυριότερος στόχος των βυθιζόμενων κάδων είναι η ανακύκλωση κοντά σε μονάδες όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες ποσότητες απορριμμάτων, όπως είναι τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα κέντρα αναψυχής. Περαιτέρω, οι κάδοι αυτοί στοχεύουν στη ριζική επίλυση του προβλήματος της οπτικής ρύπανσης και της δυσοσμίας που παρατηρείται ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στις παραλιακέςς περιοχές. Ένα πρόβλημα που προκαλούσε αλγεινή εντύπωση τόσο στους ξένους επισκέπτες, όσο και στους ντόπιους.
Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που θα είναι για πέντε χρόνια, αναμένεται ν’ αυξηθεί η ποσότητα των ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέγονται από εστιατόρια, παραλιακά κέντρα και ξενοδοχεία. Παράλληλα, ο Δήμος Λάρνακας θα προσπαθήσει να εξεύρει νέα κονδύλια, ώστε να επεκτείνει το πρόγραμμα και σε άλλες περιοχές της πόλης που αντιμετωπίζουν παρόμοιας φύσης προβλήματα.
Οι 68 κάδοι έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία στην περιοχή Μακένζυ, στη λεωφόρο Τάσου Μητσόπουλου, στις Φοινικούδες και σε άλλα τέσσερα σημεία στο κέντρο της πόλης.
Το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο από το Τμήμα Περιβάλλοντος στα πλαίσια του «Προγράμματος Μείωσης Δημοτικών Στερεών Αποβλήτων Παραλιακών Ξενοδοχειακών Μονάδων και Συναφών Χώρων Μαζικής Παραγωγής Αποβλήτων στις Επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πραγματοποιήθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, ο Παγκύπριος Σχολικός «Δρόμος Υγείας 2020». Την όλη εκδήλωση διοργάνωσαν το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο Δήμος Λάρνακας και ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας.
Έλαβαν μέρος γύρω στους 1.200 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών από όλη τη Κύπρο.

Και τέλος πραγματοποιείται σήμερα από το Ίδρυμα Χριστίνας Α. Αποστόλου, φιλανθρωπική αιμοδοσία, από τις 5.00 μ. μ. μέχρι και τις 7.00 το βράδυ στα καταστήματα Aldecor στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή στη Λάρνακα.
Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας, θα γίνεται και δειγματοληψία εθελοντών δοτών μυελού των οστών, με δείγμα σάλιου, σε συνεργασία με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

Send this to a friend