Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Η Αστυνομία αυξάνει τις περιπολίες για μείωση των θανατηφόρων
Η Αστυνομία αυξάνει τις περιπολίες για μείωση των θανατηφόρων

Η Αστυνομία αυξάνει τις περιπολίες για μείωση των θανατηφόρων


Η Αστυνομία αυξάνει τις περιπολίες στους δρόμους, με στόχο τη μείωση των θανατηφόρων οδικών δυστυχημάτων ανέφερε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου.

Σε δηλώσεις στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι σήμερα λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα, 19χρονος που οδηγούσε το όχημα του στη Λεωφόρο Αγίου Ιλαρίωνος στη περιοχή Σοπάζ, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, αρχικά πλαγιολίσθησε, στη συνέχεια κτύπησε σε ηλεκτρικό πάσσαλο και το αυτοκίνητο του ακινητοποιήθηκε στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας.

Πρόσθεσε ότι «συνεπιβάτης και συνοδηγός ήταν νεαρός 23 χρόνων από χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο οποίος από την τροχαία σύγκρουση έχασε τη ζωή του. Θα γίνουν εξετάσεις από εξειδικευμένο προσωπικό της Τροχαίας ώστε να καταλήξουμε στην αιτία που προκάλεσε το θάνατο του 23χρονου».

Την ίδια ώρα, συνέχισε στην περιοχή Εργατών όχημα που οδηγούσε 18χρονη με συνεπιβάτες 19χρονη και τον 17χρονο αδελφό της, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί σε ηλεκτρικό πάσσαλο, που λόγω της βιαιότητας της σύγκρουσης αποκόπηκε. Από το δυστύχημα ο 17χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει κάταγμα κροτάφου.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, πρόκειται για το τρίτο θανατηφόρο δυστύχημα που γίνεται στους δρόμους της Κύπρου και το δεύτερο στην επαρχία Λευκωσίας, τις πρώτες 18 μέρες του 2020.

Ανέφερε ακόμα ότι «με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας έγινε σύσκεψη στην ΑΔΕ Λευκωσίας, υπό την προεδρία του Βοηθού Αρχηγού, αρμόδιου για τα τροχαία δυστυχήματα, στη παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Λευκωσίας και αρμοδίων της Τροχαίας», όπου έγινε ανασκόπηση για τα μέτρα που λαμβάνονται και τον έλεγχο που γίνεται τόσο στους δρόμους της Λευκωσίας όσο και στο δευτερεύων οδικό δίκτυο.

Εξήγησε ότι μεταξύ των αποφάσεων που έχουν ληφθεί είναι η ενίσχυση, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, τόσο των περιπολικών που βρίσκονται στους δρόμους όσο και η χρήση μεγαλύτερου αριθμού αστυνομικών ώστε να γίνεται περισσότερος έλεγχος στους δρόμους.

Ενδεικτικά ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι χθες και μετά από τις οδηγίες που δόθηκαν από την πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του χρόνου για τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, έγιναν αρκετοί έλεγχοι. Μόνο στην επαρχία Λευκωσίας διενεργήθηκαν 100 έλεγχοι για αλκοόλη, ενώ έγιναν έλεγχοι και για τροχαίες παραβάσεις τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στο δευτερεύων οδικό δίκτυο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κάλεσε «για ακόμα μια φορά το κοινό, όταν χρησιμοποιεί το όχημα του να ακολουθεί τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τόσο για την δική του ασφάλεια όσο και των υπόλοιπων οδηγών που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα».  

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον προβληματίζει την Αστυνομία το γεγονός ότι τα περισσότερα δυστυχήματα συμβαίνουν στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, ο κ. Ανδρέου είπε «φυσικά» και σημείωσε πως το συμπέρασμα αυτό εξήχθη από την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, στην παρουσία των Αστυνομικών Διευθυντών και Υπευθύνων Τροχαίας.

Σημείωσε ότι «φαίνεται να γίνονται στο δευτερεύον οδικό δίκτυο τα περισσότερα δυστυχήματα γι’αυτό και έχει δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στα συγκεκριμένα σημεία, με αυξημένα περίπολα. Ωστόσο θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται παντού» είπε και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να δημιουργηθεί οδική συνείδηση και ο κάθε οδηγός όταν χρησιμοποιεί το όχημα του, να οδηγεί συνετά, αμυντικά και με γνώμονα πάντοτε την δική του ασφάλεια και την ασφάλεια των υπολοίπων».

Συλλήψεις σχετικά με την άφιξη άτυπων μεταναστών

Οσον αφορά το θέμα της άφιξης των 101 άτυπων μεταναστών τις τελευταίες μέρες, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι «μετά από εξετάσεις των ανακριτών της Αστυνομίας εξασφαλίστηκε μαρτυρία αρχικά για δύο άτομα, ενός 23χρονου και ενός 27χρονου οι οποίοι συνελήφθηκαν και εναντίον τους εξασφαλίστηκε διάταγμα οκταήμερης προφυλάκισης».

Σημείωσε ότι χθες εξασφαλίστηκε μαρτυρία για τρίτο άτομο, ηλικίας 27 ετών ο οποίος συνελήφθηκε και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα κράτησης για έξι ημέρες.

Ανέφερε ακόμα ότι «υποθέσεις που αφορούν τέτοιας φύσεως θέματα είναι πάρα πολύ σοβαρές και από τις εξετάσεις που γίνονται φαίνεται ότι έχουμε αποτελέσματα όσον αφορά τους διακινητές. Τα τρία άτομα ήταν μέσα στο σκάφος μαζί με τους υπόλοιπους μετανάστες και ο ρόλος τους φαίνεται να ήταν καθοδηγητικός, αφού είχαν οδηγήσει τη βάρκα στον προορισμό της ώστε να εξασφαλίσουν τα χρήματα που τους είχαν υποσχεθεί».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ανδρέου είπε ότι «τα τρία άτομα είναι αλλοδαποί, ομοεθνείς των ατόμων που αφίχθηκαν στην Κύπρο» στις 14 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 


Send this to a friend