Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ «Βόμβα» στο ποδόσφαιρο
«Βόμβα» στο ποδόσφαιρο

«Βόμβα» στο ποδόσφαιρο

Νέες αναταράξεις στον χώρο του πολύπαθου κυπριακού ποδοσφαίρου, προκαλεί η βομβιστική επίθεση χθες τα ξημερώματα στο αυτοκίνητο του διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου, στη Λάρνακα.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου του 33χρονου διαιτητή, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε υπόστεγο γκαράζ της πολυκατοικίας, όπου διαμένει, στην οδό Ακροπόλεως (είναι παράλληλος της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού). Από την έκρηξη σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, μάρκας «Χιουντάι», ωστόσο δεν κινδύνευσε κανένας.

Όσον αφορά τα κίνητρα των δραστών, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας είναι πεπεισμένοι ότι σχετίζονται με την ιδιότητα του Κωνσταντίνου ως διαιτητής ποδοσφαίρου, παρόλο που το συγκεκριμένο όχημα χρησιμοποιείτο και από τη σύζυγό του.

Οι βομβιστές έδρασαν λίγες ημέρες μετά την αποστολή των κόκκινων φακέλων στα γραφεία της ΚΟΠ, για τους ύποπτους αγώνες που μπήκαν στο μάτι της ΟΥΕΦΑ. Ανάμεσα σ’ αυτούς τους αγώνες ήταν και το παιχνίδι κυπέλλου μεταξύ Αγίας Νάπας και Πάφου που διαιτήτευσε ο Αντρέας Κωνσταντίνου.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η ΟΥΕΦΑ δεν επιρρίπτει ευθύνη σε κάποια από τις δύο ομάδες, για την ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα. Στον συγκεκριμένο αγώνα, η Πάφος FC κέρδισε εκτός έδρας την Αγία Νάπα με 3-0 και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Και τα τρία τέρματα της παφιακής ομάδας επιτεύχθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο οποίος πρόσφατα προήχθη στην πρώτη κατηγορία, ήταν ο άρχοντας της αναμέτρησης για το πρωτάθλημα μεταξύ Δόξας Κατωκοπιάς και ΑΕΛ στο πλαίσιο της15ης αγωνιστικής που έγινε στις 3 Ιανουαρίου, στο Μακάρειο Στάδιο. Το παιχνίδι αυτό έληξε ισόπαλο 2-2. Αυτός ήταν και ο πρώτος αγώνας που διαιτήτευσε ο Α. Κωνσταντίνου στην πρώτη κατηγορία. Ο ίδιος ανέφερε στην Αστυνομία ότι τα κίνητρα των βομβιστών προέρχονται από τον χώρο του ποδοσφαίρου και προς αυτή την κατεύθυνση στρέφονται οι εξετάσεις.

Ήδη οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας αξιολογούν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τόσο από την πολυκατοικία όπου διαμένει ο Κωνσταντίνου, όσο και από τα γύρω υποστατικά, σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουν τις κινήσεις των δραστών.

Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την παραδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος στην γιορτή των αρίστων της ΕΑΚ μίλησε για διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο, τονίζοντας την ανάγκη να «καθαρίσει ο στάβλος του Αυγεία», όπως χαρακτηριστικά είπε.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend