Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Συμβουλευτική Γονέων – H Μη βίαιη Αντίσταση
Συμβουλευτική Γονέων – H Μη βίαιη Αντίσταση

Συμβουλευτική Γονέων – H Μη βίαιη Αντίσταση

Της Κατερίνας Μιχαήλ

Πολλές φορές γίνεται λόγος για συνεχή ανυπακοή παιδιών, για γονείς απελπισμένους στον τρόπο με τον οποίο θα επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους ή στον τρόπο που θα τους θέσουν όρια. Επίσης υπάρχει μια σύγχυση εάν τελικά υπάρχει η μαγική συνταγή στην ανατροφή των παιδιών και ποια είναι αυτή η συνταγή. Παράλληλα μέσα σε όλο αυτό το χάος δεν είναι λίγες οι φορές που οι γονείς νιώθουν ενοχές, καθώς κρίνονται για τον τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

Η παλιά εξουσία, η οποία αφορούσε την άνευ όρων υπακοή σε κανόνες καθώς και την τιμωρία, τον εκφοβισμό και την απόσταση γονέων και παιδιών έχει ήδη καταρρεύσει. Τα παιδιά όμως για να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν χρειάζονται τους γονείς και όχι μια απόλυτη ελευθερία.

Όπως επιτυχημένα παρομοιάζει ο εμπνευστής της Haim Omer, «το παιδί είναι όπως ένα πλεούμενο, όταν βρεθεί σε τρικυμία έχει ανάγκη από μια άγκυρα που δεν θα του επιτρέψει να χαθεί στα ανοιχτά   μη μπορώντας να σταματήσει». Οι γονείς αποτελούν την άγκυρα των παιδιών τους, η οποία συνοδεύει στα ταξίδια του και τα στηρίζει όποτε χρειάζονται, ακόμη και σε περιπτώσεις βίας, ανυπακοής ή/και χρήσης ουσιών.

H Συμβουλευτική της Μη βίαιης Αντίστασης» βοηθά τους γονείς να αποκτήσουν καινούρια εργαλεία με σκοπό την αποκατάσταση της σχέσης με τα παιδιά τους. Αποτελεί ένα μοντέλο που συνδυάζει την αγάπη με  την δύναμη μέσα από τις αρχές της παρουσίας, της υποστήριξης, του αυτοελέγχου, της διαφάνειας και του σεβασμού. Το εργαλείο αυτό αποτελεί ένα εργαλείο κλειδί για χαρούμενες  οικογένειες.

Κατερίνα Μιχαήλ

Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Συμβουλευτική Ζευγαριών

Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων

Συμβουλευτική Γονέων

Κάτοχος Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας ECP

Πιστοποιημένο Μέλος της Οικογενειακής  Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας EFTA

Αριθμός τηλ. 96409488

Email: [email protected]

Facebook: Katerina Michael

 

 

 

 

 

Send this to a friend