Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η επιτροπή Παιδείας στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου
Η επιτροπή Παιδείας στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου

Η επιτροπή Παιδείας στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου

Μετακινούμενα είναι σχεδόν τα μισά τμήματα στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου, εξαιτίας της έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας. Το πρόβλημα έγινε ακόμα εντονότερο μετά την καταστροφή τριών λυόμενων αιθουσών, εξαιτίας του πρόσφατου ανεμοστρόβιλου που έπληξε την περιοχή.

Η κατάσταση στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου ανησυχεί ιδιαίτερα την επιτροπή Παιδείας της Βουλής, μέλη της οποίας επισκέφθηκαν την περασμένη Δευτέρα (13/1) το σχολείο, για να εξετάσουν επί τόπου τα προβλήματα που υπάρχουν.

Όπως αναφέρθηκε, από τα συνολικά 29 τμήματα που λειτουργούν στο γυμνάσιο, τα 14 είναι μετακινούμενα, δηλαδή υπάρχουν 325 μαθητές που ανήκουν σε μετακινούμενα τμήματα από το σύνολο των 660 μαθητών που φοιτούν στο σχολείο. Από τις έξι λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας που εγκαταστάθηκαν στο γυμνάσιο για να αμβλύνουν το πρόβλημα με τον μεγάλο αριθμό μαθητών, οι τρεις καταστράφηκαν από τον ανεμοστρόβιλο.

Το μέλος της επιτροπής Παιδείας Νίκος Κέττηρος, δήλωσε πως τίθενται σοβαρά ζητήματα ασφάλειας των μαθητών, την ίδια ώρα που χάνεται πολύτιμος διδακτικός χρόνος. «Οι λύσεις από το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να δοθούν άμεσα. Αυτή τη φορά η επιτροπή δεν πρόκειται να δεχθεί μπαλώματα. Οι υποσχέσεις του τέως υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη για πέντε επιπλέον λυόμενες αίθουσες στο γυμνάσιο ακόμα να υλοποιηθούν», σημείωσε ο κ. Κέττηρος.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend