Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Έπειτα από περίπου μια δεκαετία συζητήσεων, όλα δείχνουν πως ο Δήμος Αραδίππου, θα ενταχθεί στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ).

Όπως πληροφορούμαστε, σε πρόσφατη συνεδρία του το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα υπέρ της ένταξης ολόκληρης της Αραδίππου στο ΣΑΛ, παρόλο που η Β΄ φάση του αποχετευτικού Λάρνακας κάλυψε αρκετές περιοχές που ανήκουν στα όρια Αραδίππου.

Έπειτα από την απόφαση για συμπλεγματοποίηση της Αραδίππου με τη Λάρνακα, αίρεται ουσιαστικά το τελευταίο και μεγαλύτερο εμπόδιο για την ολοκλήρωση των σχεδιασμών του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας για δημιουργία αποχετευτικών συστημάτων όχι μόνο στην πόλη, αλλά και στην ευρύτερη επαρχία της Λάρνακας.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το Υπουργείο Γεωργίας, έχει ενημερωθεί από το Δήμο Αραδίππου για την απόφαση αυτή, η οποία κοινοποιήθηκε και στο ΣΑΛ.

Πλέον, αναμένεται να συγκληθεί συνεδρία του ΣΑΛ, προκειμένου να τεθεί προς έγκριση η απόφαση του Δήμου Αραδίππου και στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ετοιμασίας των όρων για προκήρυξη των προσφορών όσον αφορά τα κατασκευαστικά αποχετευτικά έργα στις περιοχές της Αραδίππου που δεν έχουν καλυφθεί από τις εργασίες της Β΄ φάσης.

Με την ένταξη (και) της Αραδίππου στο σύμπλεγμα, ανοίγει ο δρόμος για ολοκλήρωση των σχεδιασμών του ΣΑΛ, όσον αφορά την Γ΄ φάση του αποχετευτικού, αφού ήδη το δημοτικό συμβούλιο Λειβαδιών και το κοινοτικό συμβούλιο Ορόκλινης έχουν ταχθεί υπέρ της ένταξής τους στο ΣΑΛ.

Θυμίζουμε, ότι η Γ΄ φάση του αποχετευτικού θα καλύψει, επίσης, το Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, το Κίτι και τα Περβόλια. Εκτός απροόπτου, θα ενταχθεί και η κοινότητα Τερσεφάνου.

Στόχος του ΣΑΛ είναι να γίνει εφικτή η έναρξη των εργασιών της Γ΄ φάσης το 2021. Το κόστος του έργου αναμένεται να καλυφθεί κατά 80% από το κράτος.

 

Mε την ολοκλήρωση της Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020 και με τα έξι έργα υποδομής που ήδη υλοποιούνται ή τροχοδρομούνται στο κέντρο της πόλης, ο Δήμος Λάρνακας προχωρεί με νέα έργα προς ωρίμανση.

Ως εκ τούτου, στα πλαίσια των προσπαθειών για δημιουργία και ανακατασκευή νέων χώρων πρασίνου εντός της πόλης, ο δήμος προχωρεί με την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το Δημοτικό Πάρκο «ΣΑΛΙΝΑ», το οποίο προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στο χώρο της πρώην κατοικίας του επάρχου και του αστυνομικού διευθυντή. Με την έναρξη του έργου, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας τόσο κατά την κατασκευή του πάρκου, όσο και κατά τη λειτουργία του, ενώ θα γίνει βελτίωση των περιβαλλοντικών παραμέτρων με σωστό σχεδιασμό. Θα υπάρχει πρόσβαση για τα ΑμεΑ και θα επιχειρηθεί συσχέτιση του χώρου με την γύρω περιοχή και με τον παραπλήσιο χώρο του Δημοτικού Κήπου.

Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει ότι η ανάπλαση του χώρου θα να είναι τέτοια, ώστε το πάρκο «Σαλίνα» να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και σημείο ψυχαγωγίας, άθλησης, ανάπαυσης και κοινωνικής συναναστροφής.

Η αξία του έργου εκτιμάται στις 900 χιλιάδες ευρώ.

Send this to a friend