Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πετάμε απευθείας για Αθήνα με 3 αεροπορικές εταιρείες
Πετάμε απευθείας για Αθήνα με 3 αεροπορικές εταιρείες

Πετάμε απευθείας για Αθήνα με 3 αεροπορικές εταιρείες

Η Ελλάδα είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός των Κυπρίων για ταξίδι. Ιδιαίτερα η ελληνική πρωτεύουσα μονοπωλεί το ενδιαφέρον των Κύπριων ταξιδιωτών. Τα παράπονα για τις ψηλές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων είναι πολλά. Ειδικά την περίοδο των γιορτών, για όσους θέλησαν να ταξιδέψουν τελευταία στιγμή, οι τιμές ήταν απαγορευτικές. Ωστόσο, οι αεροπορικές εταιρείες βγάζουν προσφορές και πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να κλείσουν ολιγοήμερες διακοπές. 

Το νησί μας έχει συνδεσιμότητα προς 70 προορισμούς, ωστόσο η Αθήνα προσελκύει πολλούς επιβάτες. Η Αθήνα είναι ένα δημοφιλές δρομολόγιο και για έναν επιπλέον λόγο, επειδή συνδέει τη χώρα μας με πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Για παράδειγμα, με το Στρασβούργο που πραγματοποιούνται οι συνεδρίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επιπρόσθετα, πολλοί φοιτητές βρίσκονται στην ελληνική πρωτεύουσα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τη νυχτερινή ζωή, αλλά και τα ψώνια της Αθήνας.

Πέραν των δέκα πτήσεων μπορεί να βρει κανείς για Αθήνα επί καθημερινής βάσεως. Μόνο η Aegean πραγματοποιεί έξι πτήσεις την ημέρα από το αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ οι άλλες αεροπορικές πραγματοποιούν από δύο πτήσεις την ημέρα. Δύο καθημερινές πτήσεις διενεργεί η Blue Air (εκτός του Σαββάτου που πραγματοποιεί μία), ενώ η Cyprus Airways πραγματοποιεί δέκα πτήσεις την βδομάδα. Μάλιστα, από Πάφο προστέθηκαν νέα δρομολόγια προς την ελληνική πρωτεύουσα. Η Cyprus Airways πραγματοποιεί πτήσεις προς την Αθήνα τρεις φορές την βδομάδα και η Aegean δύο φορές (Πέμπτη και Κυριακή).
Οι φορείς της Πάφου έκαναν πολλές διαμαρτυρίες για την έλλειψη δρομολογίου προς Αθήνα. Σημειώνεται ότι η Ryanair έκανε αυτό το δρομολόγιο και όταν το σταμάτησε υπήρξαν πολλές φωνές. Η Aegean δοκιμάζει φέτος να βάλει δρομολόγιο προς την Αθήνα από την Πάφο. Η πρεμιέρα του δρομολογίου έγινε τον Δεκέμβριο, ενώ όπως είχε ανακοινώσει η εταιρεία, με την ένταξη των νέων δρομολογίων, η AEGEAN προγραμματίζει αύξηση της χωρητικότητάς της στο δίκτυο εξωτερικού, προσφέροντας 1,12 εκατ. θέσεις συνολικά από Κύπρο, σημειώνοντας αύξηση 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Πηγή: philenews

Send this to a friend