Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 47χρονος μετά από ατύχημα που σημειώθηκε το  Σαββάτο στη Λάρνακα. Ο 47χρονος από τη Ρουμανία στην προσπάθεια του να εισέλθει από το παράθυρο του διαμερίσματός του στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε από ύψος τριών μέτρων. Μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε κάταγμα λεκάνης, στέρνου και οσφυϊκής μοίρας. Ο άντρας εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο ορθοπεδικό τμήμα του Νοσοκομείου Λάρνακας.

 

 Εξάλλου το Σάββατο, άνδρας ηλικίας 65 χρόνων, κατήγγειλε στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου ότι, ενώ κοιμόταν στην οικία του, άγνωστος διέρρηξε την οικία του και έκλεψε το δερμάτινο πορτοφόλι του που περιείχε το χρηματικό ποσό των 3.300 ευρώ που βρισκόταν στο παντελόνι του και μία δέσμη κλειδιά.

 

Επίσης δύο υποθέσεις πλαστοπροσωπίας και παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία διερευνά η Αστυνομία στην Λάρνακα, εναντίον δύο προσώπων, που είχαν μεταβεί το Σάββατο στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να ταξιδέψουν, χρησιμοποιώντας ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία πιστεύεται ότι δεν τους ανήκουν. Οι δύο ύποπτοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, παρουσιάστηκαν στο τμήμα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας. Κατά το διαβατηριακό έλεγχο ο ύποπτος άνδρας παρουσίασε σε μέλη της Αστυνομίας δελτίο ταυτότητας ευρωπαϊκής χώρας, με δικαιούχο 19χρονο, ενώ η ύποπτη γυναίκα παρουσίασε σε μέλος της Αστυνομίας διαβατήριο ευρωπαϊκής χώρας, με δικαιούχο 35χρονη, καθώς και άδεια διαμονής στην ίδια ευρωπαϊκή χώρα, με ισχύ μέχρι το Δεκέμβριο, 2020.

Ωστόσο, εγέρθηκαν υποψίες ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα δεν ανήκαν στους δύο υπόπτους, αφού αυτοί δεν ομοίαζαν με τους δικαιούχους των εγγράφων, όπως αυτοί φαίνονταν στις φωτογραφίες στο δελτίο ταυτότητας και στο διαβατήριο, ενώ επίσης εγέρθηκαν υποψίες ότι οι δύο ύποπτοι είχαν αφιχθεί παράνομα στην Κύπρο. Για σκοπούς διερεύνησης των δύο υποθέσεων, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του ύποπτου άνδρα, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση, ενώ η ύποπτη γυναίκα, η οποία είχε επίσης συλληφθεί, αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερη, αφού κυοφορεί και για διευκόλυνση των ανακρίσεων διευθετήθηκε η προσωρινή διαμονή της σε ξενοδοχείο στην Λάρνακα.  

       

 Και να κλείσουμε με την πόντιση του σκάφους ΕΛΠΙΔΑ που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Λάρνακα. Το εμπορικό πλοίο «Ελπίδα» βυθίστηκε σε βάθος 30 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Υπουργείο Γεωργίας, το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας.  Το πλοίο «Ελπίδα» αποτελεί το μεγαλύτερο σκάφος που βυθίζεται στο νησί μας για το σκοπό της δημιουργίας τεχνητού υφάλου.

Χαιρετίζοντας την πόντιση της «Ελπίδας», ο Υπουργός Γεωργίας, κ. Κώστας Καδής, τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία καταφυγίων, χώρων ανάπτυξης και διατροφής για πολλά είδη θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας και κυρίως για τα ψάρια.  Παράλληλα, ανέφερε ότι η Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή Τεχνητών Υφάλων στη Λάρνακα, θα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν και απολαμβάνουν τη θάλασσα.

Send this to a friend