Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αναχωρεί αύριο για τη Γερμανία ο Δήμαρχος Αθηένου
Αναχωρεί αύριο για τη Γερμανία ο Δήμαρχος Αθηένου

Αναχωρεί αύριο για τη Γερμανία ο Δήμαρχος Αθηένου

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, επικεφαλής ομάδας αποτελούμενης από τον κ. Δημήτρη Κουζαπά, Συντονιστή της Τοπικής Ομάδας URBACT στο Δίκτυο Μεταφοράς «Πόλεις Εθελοντισμού», την κ. Σταυρούλα Γεωργίου, υπεύθυνη διαχείρισης του προγράμματος και μέλος της Τοπικής Ομάδας URBACT και την κ. Δήμητρα Κουμίδου, μέλος της Τοπικής Ομάδας URBACT και Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Ενηλίκων Αθηένου,  αναχωρεί στις 10 Δεκεμβρίου 2019 για την πόλη Αλτένα στη Γερμανία, όπου από τις 11 ως τις 13 Δεκεμβρίου 2019 θα λάβει χώρα η 5η Διακρατική Συνάντηση της Β’ Φάσης του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον Εθελοντισμό «Πόλεις Εθελοντισμού», του Προγράμματος URBACT. Η Συνάντηση γίνεται στο μέσο του Προγράμματος, αφού μεσολάβησε ένας χρόνος από τη διετή διάρκειά του και έχει σημαντικό χαρακτήρα. Στη συνάντηση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι από κάθε πόλη-εταίρο του Δικτύου, η Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας του Δικτύου από την Πορτογαλία k. Mar;ia Joao, εκπρόσωποι της Γραμματείας του Προγράμματος URBACT από το Παρίσι με παρουσία της ιδίας της επικεφαλής των Δικτύων Μεταφοράς κ. Adele Bucela, αντιπρόσωπος του ειδικού εμπειρογνώμονα του δικτύου από την Κύπρο για θέματα ψηφιοποίησης και διάχυσης, καθώς και ειδικός εμπειρογνώμονας από την Πορτογαλία για θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Όλα τα έξοδα θα καλυφθούν από το Πρόγραμμα.

Ο Δήμος Αθηένου είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού», για μεταφορά της Καλής Πρακτικής του για τον Εθελοντισμό, που ανθεί στην Αθηένου, σε 7 πόλεις της Ευρώπης. Οι πόλεις αυτές, που μετέχουν στο Δίκτυο ως εταίροι, είναι:

Arcos de Valdevez της Πορτογαλίας, Άλτεα της Ισπανίας, Capizzi της Σικελίας-Ιταλία, Αλτένα της Γερμανίας, Radlin της Πολωνίας, Pregrada της Κροατίας και Kildare County Council της Ιρλανδίας.

Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 2 χρόνια, θα ολοκληρωθεί τέλος του 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Δικτύου είναι 600.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, απ’ ευθείας από το URBACT, χρηματοδοτείται το κόστος Ειδικού Εμπειρογνώμονα του Δικτύου, που βοηθά στη μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου στις άλλες 7 Ευρωπαϊκές πόλεις που μετέχουν στο Δίκτυο.

Στη συνάντηση στην Αλτένα, που είναι σταθμός για τη διαδικασία μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου στις άλλες Ευρωπαϊκές Πόλεις, θα δοθεί η δυνατότητα στους εταίρους να συζητήσουν ζωντανά το τι επιτεύχθηκε στη διαδικασία μέχρι σήμερα και πώς, γιατί και ποιες τελικές αλλαγές χρειάζονται για να καλυτερεύσει η απόδοση της μεταφοράς της Καλής Πρακτικής.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πολωνία, ο Δήμαρχος Αθηένου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης Αλτένα, φίλο του Andrea Hollstein και θα προσπαθήσει να αναπτύξει περαιτέρω τις σχέσεις των δύο πόλεων, προς αμοιβαίο όφελος.

Send this to a friend