Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σε φουλ ρυθμούς τα έργα για την ανέγερση του Metropolis Mall
Σε φουλ ρυθμούς τα έργα για την ανέγερση του Metropolis Mall

Σε φουλ ρυθμούς τα έργα για την ανέγερση του Metropolis Mall

Τα Χριστούγεννα του 2020 θα είναι διαφορετικά για την εμπορική κίνηση της Λάρνακας, αφού εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν προκύψουν απρόοπτα κωλύματα, του χρόνου τέτοια εποχή θα έχει ανοίξει τις πύλες του το Metropolis Mall, απέναντι από το ΓΣΖ.

Η ενημέρωση που υπάρχει είναι πως οι κατασκευαστικές εργασίες, τις οποίες ανέλαβε η εργοληπτική εταιρεία «Αδελφοί Ιακώβου», συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και πλέον βρίσκονται στο στάδιο της ανέγερσης του κυρίως κτηρίου που θα στεγάσει το μεγάλο εμπορικό κέντρο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με νεώτερες πληροφορίες, η νοτιοαφρικάνικη εταιρεία Acsion Ltd, στην οποία ανήκει η τεράστια αυτή επένδυση, έχει θέσει ως στόχο το Mall να λειτουργήσει το φθινόπωρο του επόμενου χρόνου, δηλαδή τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο. Ήδη, έχουν «κλειδώσει» σημαντικές συμφωνίες μ’ εταιρείες, κυπριακές και ξένες, για φιλοξενία των καταστημάτων τους στο Mall.

Πρόσφατο δημοσίευμα της ιστοσελίδας Stock Watch αναφέρει ότι βρίσκονται σ’ εξέλιξη διαβουλεύσεις με αρκετούς επιχειρηματίες, ντόπιους και ξένους, οι οποίοι εξέφρασαν ενδιαφέρον για να φιλοξενηθούν στο πρώτο Mall που θα λειτουργήσει στην επαρχία της Λάρνακας.

Μεταξύ των εταιρειών που συμφώνησαν περιλαμβάνεται ο όμιλος Συμεωνίδη για τα καταστήματα Marks & Spencer και τα Costa Coffee και ο όμιλος Mallouppas & Papacostas, ο οποίος διαθέτει τα καταστήματα Stradivarius, Mango, Intimissimi, Calzedonia και Tezenis. Υπάρχει, επίσης, συμφωνία με τα καταστήματα Beauty Line, Holland & Barrent, Mac και Inglot της εταιρείας Κώστας Παπαέλληνας.

Σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, διαβουλεύσεις βρίσκονται σ’ εξέλιξη και με την εταιρεία Χ.Α. Παπαέλληνα των υπεραγορών Άλφα Μέγα καθώς και με τις εταιρείες των υπεραγορών Σκλαβενίτη, Coffee Island και Starbucks.

Το Metropolis Mall θα περιλαμβάνει γύρω στα 100-130 καταστήματα λιανικής πώλησης, υπεραγορά, κινηματογράφο, καφετέριες, εστιατόρια καθώς και χώρους στάθμευσης (υπόγειο και ισόγειο) συνολικής χωρητικότητας περίπου 1500 αυτοκινήτων.

Το κόστος της επένδυσης, η οποία ανεγείρεται σε γη που αγοράστηκε από την ιερά Μητρόπολη Κιτίου (πίσω από το ΚΕΝ Λάρνακας) υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Εκτιμάται ότι με τη λειτουργία του Mall, θα δημιουργηθούν πέραν των χιλίων μόνιμων θέσεων εργασίας.

Το έργο θα στεγάζεται σ’ έκταση 72.000τ.μ., το κυρίως κτήριο θα έχει μέγεθος 35.000τ.μ., ενώ σύμφωνα με τα κατασκευαστικά σχέδια το έργο θα περιλαμβάνει και χώρους πρασίνου συνολικής έκτασης 18.000 τ.μ.

 

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend