Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συνενώσεις Δήμων: Τα μέχρι στιγμής σενάρια για Λάρνακα και επαρχία
Συνενώσεις Δήμων: Τα μέχρι στιγμής σενάρια για Λάρνακα και επαρχία

Συνενώσεις Δήμων: Τα μέχρι στιγμής σενάρια για Λάρνακα και επαρχία

Ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης ανακοινώνει σήμερα τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μια ημέρα πριν από την παράδοση του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι συνενώσεις Δήμων είναι το κυρίαρχο στοιχείο των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής σενάρια, στην επαρχία Λευκωσίας, ο Δήμος Λευκωσίας φέρεται να συνενώνεται με τους Δήμους Αγλαντζιάς, Αγίου Δομετίου, Έγκωμης και Στροβόλου.

Επίσης, υπάρχει το σενάριο για συνένωση του Δήμου Στροβόλου με το Δήμο Λακατάμιας. Τα Λατσιά, το Γέρι και το Τσέρι θα αποτελέσουν κοινό Δήμο. Ο Δήμος Ιδαλίου αναμένεται ότι θα διατηρήσει το όνομά του και μαζί του θα συνενωθούν το Πέρα Χωριό Νήσου, η Αλάμπρα, τα Λύμπια και η Ποταμιά.

Στην επαρχία Λάρνακας τα σενάρια που υπάρχουν είναι όπως ο Δήμος Αραδίππου συνενωθεί με τη Λάρνακα, τα Λειβάδια και την Ορόκλινη. Υπάρχει και δεύτερο σενάριο όπου η Αραδίππου θα αποτελέσει Δήμο με τις κοινότητες Κελιά και Τρούλλοι. Ο Δήμος Δρομολαξιάς- Μενεού θα περιλαμβάνει τις Κοινότητες Τερσεφάνου, Κίτι και Περβόλια.

Στην επαρχία Λεμεσού ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τέσσερις δήμους. Ο Δήμος Λεμεσού θα συνενωθεί με το Δήμο Μέσα Γειτονιάς και τα Πάνω Πολεμίδια με τα Κάτω Πολεμίδια ενώ ο Δήμος Ύψωνα θα συνενωθεί με τις Κοινότητες Καντού, Κολόσσι, Τραχώνι, Ασώματος, Ακρωτήρι και Επισκοπή. Η Γερμασόγια θα αποτελέσει Δήμο μαζί με τον Άγιο Αθανάσιο, τη Μουταγιάκα, τον Άγιο Τύχωνα και τη Ακρούντα.

Η ελεύθερη Αμμόχωστος πιθανόν να έχει δυο Δήμους. Ο ένας να είναι Παραλίμνι, Αγία Νάπα και Σωτήρα και ο άλλος Φρέναρος, Λιοπέτρι και Αυγόρου.

Στην επαρχία Πάφου, αναμένεται ότι ο Δήμος Πάφου θα συνενωθεί με τη Γεροσκήπου ενώ η Πέγεια και η Πόλις Χρυσοχούς με τις πέριξ κοινότητες.
Οι ανακοινώσεις από τον Υπουργό Εσωτερικών θα γίνουν γύρω στις 11 το πρωί.

Πηγή: Dialogos

Send this to a friend