Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Κύπριος παίζει στο βιολί τη «Μηλιά» -στο μετρό της Βαρκελώνης- και γίνεται viral
Κύπριος παίζει στο βιολί τη «Μηλιά» -στο μετρό της Βαρκελώνης- και γίνεται viral

Κύπριος παίζει στο βιολί τη «Μηλιά» -στο μετρό της Βαρκελώνης- και γίνεται viral

Η παραδοσιακή κυπριακή μουσική, είναι ένα από τα λίγα αξιομνημόνευτα δείγματα της αυθεντικής κουλτούρας του τόπου μας, που αναδεικνύουν κάθε όψη του πολιτισμού, των επιρροών και των προσλαμβάνουσων των Κυπρίων και της καθημερινότητάς τους.

Επίσης, η μουσική είναι παγκόσμια γλώσσα και είτε καταλαβαίνεις τη γλώσσα είτε όχι, μπορείς να νιώσεις τις νότες και το ρυθμό σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Αυτό, μάλλον, σκέφτηκε και ο Μάριος Βρυώνη, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στην Βαρκελώνη για ταξίδι αναψυχής, και καθώς διέσχιζε το μετρό της πόλης, αποφάσισε να εξάγει λίγο κυπριακό πολιτισμό στην Βαρκελώνη.

Ο Μάριος, όταν αντιλήφθηκε έναν μουσικό του δρόμου εντός του μετρό, ο οποίος έπαιζε βιολί, τον ρώτησε εάν μπορεί να το δανειστεί για λίγο και άρχισε να παίζει το παραδοσιακό κομμάτι «Μηλιά».

Καθ’ όλη τη διάρκεια του κομματιού, ο Μάριος κατάφερε να μαζέψει από τους περαστικούς, 6 ευρώ, τα οποία και φυσικά έδωσε στον μουσικό που του δάνεισε το βιολί.

Το σχετικό βίντεο ανάρτησε ο Μάριος Βρυώνη, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πριν μερικές ώρες, το οποίο ήδη έχει αρχίσει να γίνεται viral.

 

Η μηλιά στο μετρό της Βαρκελώνης. ? Metro station: Passeing de Gracia

Geplaatst door Marios Vryoni op Maandag 25 november 2019

Πηγή: city.sigmalive.com

Send this to a friend