Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Χρονίζει το αίτημα των γύρω κοινοτήτων για βελτιωτικά έργα στο δρόμο Μαζωτού
Χρονίζει το αίτημα των γύρω κοινοτήτων για βελτιωτικά έργα στο δρόμο Μαζωτού

Χρονίζει το αίτημα των γύρω κοινοτήτων για βελτιωτικά έργα στο δρόμο Μαζωτού

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες γύρω από το θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στον παραλιακό δρόμο Ζυγίου – Μαζωτού με θύμα την 39χρονη εγκυμονούσα Μαρία Ρίμσα, από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις 5μ.μ. η άτυχη 39χρονη επιχείρησε πεζή να διασταυρώσει το δρόμο μαζί με τον 50χρονο σύζυγο και την πεθερά της, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 30χρονος Ελληνοκύπριος, κάτοικος Ζυγίου, με κατεύθυνση προς τον Μαζωτό την παρέσυρε κοντά στην έξοδο του Αγίου Θεοδώρου.

Τα όνειρα της κοπέλας έσβησαν σε μια στιγμή, μπροστά στα έντρομα μάτια του συζύγου και της πεθεράς της, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Κάποιες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι η Μαρία Ρίμσα έγινε θυσία για να γλιτώσει η πεθερά της, αφού προσπάθησε και πρόλαβε να την σπρώξει προτού την κτυπήσει το αυτοκίνητο σώζοντας τη ζωή της. Όταν η 39χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο της κοπέλας και του εμβρύου.

Το θύμα, που ήταν έγκυος εφτά μηνών, βρισκόταν στην Κύπρο με την οικογένειά της για διακοπές και διέμεναν στον Μαζωτό. Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, λόγω του σκότους που επικρατεί στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, ο οποίος θεωρείται δευτερεύον οδικό δίκτυο και δεν υπήρχε φωτισμός, ο οδηγός του οχήματος δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα την παρουσία των πεζών στο δρόμο με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο. Ο οδηγός μόλις αντιλήφθηκε ότι κτύπησε τη γυναίκα παρέμεινε στη σκηνή.

Ούτε κατά το ήμισυ

———————————

Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Αγίου Θεοδώρου Ιάκωβος Στεφάνου δήλωσε ότι ο παραλιακός δρόμος Μαζωτού – Ζυγίου είναι συνολικού μήκους 16 χιλιομέτρων, αλλά ούτε κατά το ήμισυ δεν είναι φωτισμένος και τούτο, όπως εξήγησε, επειδή δεν υπάρχει ενιαία ανάπτυξη, δηλαδή ούτε πεζοδρόμια υπάρχουν… «Το αίτημα για βελτίωση του δρόμου με την εγκατάσταση ικανοποιητικού φωτισμού και την δημιουργία πεζοδρομίων χρονίζει.

Επανηλλειμμένα τα εκάστοτε κοινοτικά συμβούλια Αγ. Θεοδώρου, Αλαμινού, Μαζωτού, Ψεματισμένου, Μαρωνίου και Ζυγίου έχουν υποβάλει το αίτημα προς το αρμόδιο υπουργείο, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Υπάρχει σχετική αλληλογραφία με το ΥΠΕΣ που χρονίζει», σημείωσε ο κ.Στεφάνου, ο οποίος ανέφερε ότι στις 25 Νοεμβρίου θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου, στην οποία θα υποβάλει αίτημα για εγκατάσταση φωτισμού και δημιουργία πεζοδρομίων στα τρία χιλιόμετρα δρόμου που είναι εντός των ορίων του Αγίου Θεοδώρου.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend