Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Οδηγίες στον νομικό σύμβουλο του Δήμου Λάρνακας, για να καταχωρίσει στο δικαστήριο αίτηση έκδοσης διατάγματος κατεδάφισης του εργοστασίου παραγωγής φυσιγγίων που λειτουργεί εντός των δημοτικών ορίων Λάρνακας, έδωσε πρόσφατα ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Λάρνακας απέστειλε επιστολή προς τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου, με την οποία τον προειδοποιεί πως εάν δεν μετακινηθούν άμεσα οι μεγάλες ποσότητες πυρίτιδας που είναι συγκεντρωμένες εκεί, τότε ο δήμος δεν πρόκειται να εκδώσει πιστοποιητικό τελικής έγκρισης.

Πρόκειται για το εργοστάσιο που γειτνιάζει με κατοικίες που βρίσκονται εντός των δημοτικών ορίων Αραδίππου, για το οποίο πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (9/11) εκδήλωση διαμαρτυρίας στον κυκλοφοριακό κόμβο Ριζοελιάς, από ιδιοκτήτες σπιτιών που εκφράζουν φόβους και ανησυχίες για την ασφάλειά τους. Στην επιστολή του προς τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου Προκόπη Γαβριηλίδη, ο Α. Βύρας σημειώνει ότι το συγκεκριμένο υποστατικό χρησιμοποιείται για αποθήκευση ποσοτήτων πυρίτιδας, για τις οποίες το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση για την επικινδυνότητα ατυχήματος και καθόρισε κύκλους περιορισμού ανάπτυξης (κύκλοι SEVEZO).

«Σας πληροφορώ πως εάν δεν μετακινηθεί αμέσως η πυρίτιδα από το υποστατικό, είναι αδύνατο να εκδοθεί πιστοποιητικό έγκρισης και μετά λύπης μου θα αποταθούμε στο δικαστήριο για έκδοση διατάγματος κατεδάφισης του υποστατικού. Έχω την πεποίθηση ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψη το περιεχόμενο της παρούσας επιστολής προς αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών», καταλήγει στην επιστολή του ο κ.Βύρας.

Στόχος του Δήμου Λάρνακας είναι όπως καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, στα πλαίσια μιας κοινά αποδεκτής λύσης, ώστε αφενός να διασφαλιστεί η ασφάλεια των περιοίκων και αφετέρου να μετακινηθεί το εργοστάσιο μακριά από κατοικημένη περιοχή. Θυμίζουμε, ότι ο Δήμος Αραδίππου δεν αποδέχεται την μετακίνηση του εργοστασίου στην περιοχή Κρασά (όρια Αραδίππου), η οποία τα τελευταία χρόνια είναι μια ραγδαία αναπτυσσόμενη οικιστική περιοχή.

Από την πλευρά τους, οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι προγραμματίζουν στο μέλλον πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, εφόσον το εργοστάσιο συνεχίσει να λειτουργεί και να αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες πυρίτιδας κοντά στα σπίτια τους.

 

Σημαντικός αριθμός δρομέων από Κύπρο και διάφορες χώρες του εξωτερικού, όπως Αγγλία, Κίνα, Ρουμανία, Πολωνία, Ολλανδία, Κουρδιστάν, Ρωσία, Ισραήλ και άτομα ασιατικής καταγωγής, πέρασαν την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019, από το Κέντρο Εγγραφών και Παραλαβής του 3ου Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας για να παραλάβουν το υλικό συμμετοχής τους.

Το Κέντρο Εγγραφών και Παραλαβής, το οποίο βρίσκεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, στην Πλατεία Βασιλέως Παύλου (κτίριο της πρώην Οθωμανικής Τράπεζας), θα είναι ανοικτό μέχρι και την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, ημέρα του αγώνα, από τις 6 το πρωί και θα κλείσει μετά το τέλος του αγώνα.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, το Κέντρο Εγγραφών θα είναι ανοικτό από τις 10.00-19.30, το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, από τις 10.00-18.00, και την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, θα είναι ανοικτό από τις 06:00-μέχρι το τέλος του αγώνα.

Φέτος, συμμετέχουν στον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, δρομείς από 78 χώρες, ενώ μεγάλος αριθμός οργανισμών, αθλητικών φορέων και εταιρειών θα βρεθούν την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019, στην γραμμή εκκίνησης.

Μεγάλος αριθμός παιδιών συμμετέχουν στον παιδικό αγώνα, McDonalds 1χλμ, και από την πρώτη μέρα έναρξης του Κέντρου Εγγραφής και Παραλαβής, έρχονται να παραλάβουν το υλικό συμμετοχής τους και σε δηλώσεις τους εξέφρασαν τη χαρά τους που θα μετέχουν με τους φίλους τους στον αγώνα και ανυπομονούν να έρθει η Κυριακή για να τρέξουν.

Δρομείς, οι οποίοι επισκέφτηκαν το Κέντρο Εγγραφών και Παραλαβής του υλικού συμμετοχής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, αφού έβγαζαν φωτογραφίες με το νούμερο συμμετοχής τους μπροστά από οθόνη που έγραφε το όνομα τους ή ομαδικές φωτογραφίες, δήλωναν στο γραφείο Τύπου της διοργάνωσης πως είναι ενθουσιασμένοι που βρίσκονται στην Λάρνακα και θα μετέχουν την Κυριακή στον αγώνα.

Ένας 81χρονος και ένας 76χρονος στον Μαραθώνιο Λάρνακας

Στον αγώνα της Κυριακής αναμένεται να τρέξουν ο διάσημος Μαραθωνοδρόμος Hagai Penkar, ο οποίος τρέχει με ειδική κάμερα πάνω του, καθώς και ο διάσημος Μαραθωνοδρόμος Binjamin Shamie, 81 ετών, ο οποίος τρέχει έχοντας στο κεφάλι του ένα ανανά.

Στο μεταξύ, ο 76χρονος Μαραθωνοδρόμος Emiel De Long βρέθηκε σήμερα στο Κέντρο Εγγραφών και Παραλαβής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, μαζί με πολυπληθή ομάδα από την Ολλανδία, οι οποίοι την Κυριακή θα τρέξουν στον Μαραθώνιο Λάρνακας.

Σε δηλώσεις του στο γραφείο Τύπου της διοργάνωσης, ο Emiel De Long ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται στην Κύπρο και θα τρέξει στην κούρσα του ημιμαραθωνίου των 21χλμ.

«Εδώ ο καιρός είναι τέλειος, ο κόσμος πολύ φιλικός και δεν νιώθω καθόλου γέρος, νιώθω 45 χρονών», είπε.

Ερωτηθείς ποιο είναι το μυστικό του και τι τον κάνει να έχει τόση ενέργεια για να τρέχει σε Μαραθώνιο, ο Emiel De Long απάντησε: «Μία καλή γυναίκα», και έδειξε την σύζυγό του, η οποία είναι 71 ετών και θα τρέξει στην κούρσα των 10χλμ.

«Επιλέγουμε το καλό, υγιεινό φαγητό και ένα πολύ γερό πρωινό καθημερινά για να μας δίνει ενέργεια», κατέληξε.

Σήμερα Παρασκευή 15 Νοεμβρίου υποδεχόμαστε τη Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Υπενθυμίζουμε, την άφιξη της Φλόγας του Μαραθωνίου της Αθήνας, με ειδική πτήση της Aegean, την οποία θα υποδεχθεί η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου.

Η Φλόγα θα ανάψει στις 19.00 στην Εξέδρα των Φοινικούδων σε ειδική τελετή όπου θα ακολουθήσει γιορτή με φαγητό και ποτό.

Οι εκδηλώσεις, ολοκληρώνονται την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, με τη διεξαγωγή των αγώνων στα πλαίσια του 3ου Radisson Blu Διεθνή Μαραθωνίου Λάρνακας. Οι αγώνες του Μαραθωνίου/Ημιμαραθωνίου ξεκινούν στις 08.00, των 10χλμ στις 10.30, των 5χλμ Ατομικό/Εταιρικό στις 11.45 και ο παιδικός και το Fun Race 1χλμ ξεκινούν στις 13.00.

 

 

Ο Δήμος Λάρνακας στα πλαίσια των εικαστικών δραστηριοτήτων του για το έτος 2019, διοργανώνει την αναδρομική έκθεση του Λαρνακέα καλλιτέχνη Εύρου Ευρυβιάδη με τίτλο «Ευρυβιάδου 9».

 Πρόκειται για μια έκθεση αφιέρωμα στον πολυδιάστατο καλλιτεχνικό βίο του Εύρου Ευρυβιάδη, ο οποίος αντλεί έμπνευση από την πόλη του την Λάρνακα, τις εμβληματικές Φοινικούδες, το ιστορικό ξενοδοχείο «Τέσσερα Φανάρια», σημεία αναφοράς της πόλης καθώς και από το εξωτερικό.

 Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας σήμερα Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 στις 8:00 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας. Παράλληλα θα εκτίθενται έργα του καλλιτέχνη στο Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο Ιστορικού Αρχείου Λάρνακας, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, στο Ίδρυμα «Φοίβος Σταυρίδης – Αρχεία Λάρνακας και στο Μουσείο Πιερίδη  – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου. 

 Η έκθεση θα διαρκέσει από 15 Νοεμβρίου 2019 μέχρι 31 Ιανουαρίου 2020 και το ωράριο λειτουργίας είναι από

Δευτέρα – Παρασκευή:  9:00 π.μ.–1:00 μ.μ. & 3:00 μ.μ.– 6:00 μ.μ.

Σάββατο                      10:00 π.μ.-1:00 μ.μ. & 3:00 μ.μ.– 6:00 μ.μ.

 Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Τη  θεατρική παράσταση «ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ» του Σωτήρη Πατατζή η οποία είναι   βασισμένη στο θεατρικό έργο του Giovanni Guareschi, θα παρουσιάσει το  Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Δήμου Αραδίππου .

 Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19.45 στο Δημοτικό Θέατρο του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος», ενώ  η σκηνοθεσία, μετάφραση και  διασκευή  του έργου ανήκει στον Ξενάκη Κυριακίδη.

 Η παράσταση εντάσσεται στα πλαίσια του 32ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου.

 Η είσοδος για το κοινό είναι €5 και όλα τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τις ανάγκες του Ταμείου Βασούλα Ελευθερίου.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend