Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε βάθος χρόνου τοποθετείται η ανάπλαση της υποβαθμισμένης συνοικίας του Αη Γιάννη, στη Λάρνακα. Τα έργα του αποχετευτικού (και όχι μόνο) έχουν καθυστερήσει τις εργασίες ανάπλασης της περιοχής, με αποτέλεσμα τη δεδομένη στιγμή να μην υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έναρξης των κατασκευαστικών έργων για εξωραϊσμό της εν λόγω συνοικίας.

Ο Δήμος Λάρνακας, έπειτα από συνάντηση που είχε με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το τοπικό Συμβούλιο Αποχετεύσεων, με τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας καθώς και με τον μελετητή του έργου, αποφάσισε όπως τα έργα ανάπλασης του Αη Γιάννη αρχίσουν αφού προηγουμένως ολοκληρωθούν στην περιοχή οι εργασίες για το αποχετευτικό σύστημα.

Όπως πληροφορούμαστε, τα έργα για το αποχετευτικό στην ενορία Αη Γιάννη έχουν ολοκληρωθεί περίπου κατά 90%, όσον αφορά πάντοτε τις γειτονιές και τους δρόμους που θα καλύψουν μεταγενέστερα οι εργασίες ανάπλασης. Το υπόλοιπο 10% της περιοχής, όπου ακόμα δεν εκτελέστηκαν εργασίες του αποχετευτικού, θα καλυφθεί από το κατασκευαστικό συμβόλαιο C12Α, το οποίο θα εκτελεστεί ουσιαστικά σε δύο φάσεις.

Ο διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους δήλωσε στην εφημερίδα μας, ότι τη δεδομένη στιγμή το συμβούλιο βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης των προσφορών που έχουν υποβληθεί κι εκτιμάται ότι τα πρώτα έργα θα ξεκινήσουν αρχές του 2020. Όπως εξήγησε, το πρώτο μέρος του συμβολαίου θα αφορά εργασίες για εντοπισμό αρχαιοτήτων και αφού καθαρίσουν οι αύλακες από τα αρχαία, τότε θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να επισπευστούν οι διαδικασίες εγκατάστασης των αγωγών ομβρίων στην υπό αναφορά ενορία, ώστε τα έργα του αποχετευτικού να ολοκληρωθούν εκατόν τοις εκατόν το συντομότερο δυνατό και ο Δήμος Λάρνακας να είναι σε θέση να προχωρήσει τις διαδικασίες για το έργο της ανάπλασης.

Όσον αφορά το κόστος από την πιθανή εξεύρεση των αρχαιοτήτων, το οποίο υπολογίζεται να είναι πολύ μεγάλο, ο δήμος της πόλης προβαίνει σ’ όλες τις απαραίτητες ενέργειες για κάλυψη όλου του κόστους από το κράτος, με το αιτιολογικό ότι οι αρχαιότητες ανήκουν σ’ αυτό και δεν αφορούν μόνο τη Λάρνακα.    

 

Ο Δήμος Λιβαδιών συνδιοργανώνει με την Αστυνομία Κύπρου, σήμερα στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, συγκέντρωση για εκπαίδευση και αξιολόγηση του πρόγραμματος «Παρατηρητής της Γειτονιάς». Το πρόγραμμα αποτελεί μια στρατηγική πρόληψης του εγκλήματος, η οποία μειώνει την εγκληματικότητα και αυξάνει το επίπεδο ασφάλειας, σε Δήμους και κοινότητες. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

 

Και τέλος στις 8.30 σήμερα το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο στα πλαίσια του δεκαπενθήμερου Σκαλιώτικης Ερασιτεχνικής Δημιουργίας, η Χορωδία «ΑΡΙΩΝ» Λάρνακας, παρουσιάζει μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Μουσική διεύθυνση Ελενίτσας Πουργουρίδου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

 

 

Send this to a friend