Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Παράταση στην παράταση παίρνει η ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ένα έργο που μπήκε αισίως στον 7ο χρόνο κατασκευής του και παρουσιάζει σχεδόν τέσσερα χρόνια καθυστέρησης. Χθες η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Βασιλική Αναστασιάδου,  επισκέφθηκε το εργοτάξιο, και ανακοίνωσε νέα παράταση ολοκλήρωσης του έργου, αυτή τη φορά μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2020.

Η Β. Αναστασιάδου είπε ότι είναι μεγάλο τον ενδιαφέρον του υπουργείου της για να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτό το έργο, που θεωρείται ζωτικής σημασίας για τον τομέα της Υγείας. Παρά τη νέα παράταση που αναγκαστικά το αρμόδιο υπουργείο αναμένεται να δώσει στον εργολάβο (για πολλοστή φορά), η υπουργός έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο στις κατασκευαστικές εργασίες, λέγοντας ότι το 90% του έργου έχει ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, ο εργολάβος έχει θέσει ένα νέο πρόγραμμα και εισηγείται πλέον ως νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου τέλη ερχόμενου Ιανουαρίου, αντί 15 Νοεμβρίου που έληγε το τελευταίο χρονοδιάγραμμα. Εάν θα είναι προς το συμφέρον του κράτους να δοθεί η τελευταία παράταση, τότε θα τη δώσουμε, χωρίς ν’ απαλλάσσεται ο εργολάβος απ’ όλες τις υποχρεώσεις του και από την ποινική ρήτρα την οποία καταβάλλει καθημερινά για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στο έργο», συμπλήρωσε η κ. Αναστασιάδου. Η υπουργός εξήγησε ότι η ρήτρα που πληρώνει ο εργολάβος για την καθυστέρηση προνοεί την καταβολή πέντε χιλιάδων ευρώ την ημέρα.

 

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς αναχωρεί σήμερα για το Παρίσι, όπου από τις 13 ως τις 14 Νοεμβρίου 2019 θα γίνει συνάντηση των εκπροσώπων των 23 πόλεων της Ευρώπης που εγκρίθηκαν και υλοποιούν τα Δίκτυα Μεταφοράς Καλών Πρακτικών του Προγράμματος URBACT. Στη συνάντηση θα παρευρεθούν ένας εκπρόσωπος από κάθε πόλη που εγκρίθηκε, ένας υπεύθυνος δημοσιότητας των ενεργειών κάθε δικτύου, καθώς και ο Ειδικός Εμπειρογνώμονας του κάθε Δικτύου Μεταφοράς. Ως γνωστόν ο Δήμος Αθηένου εγκρίθηκε και υλοποιεί ως Επικεφαλής Εταίρος την Πρόταση «Πόλεις Εθελοντισμού», για μεταφορά της Καλής Πρακτικής του για τον Εθελοντισμό, που ανθεί στην Αθηένου, σε 7 πόλεις της Ευρώπης. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2020 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Δικτύου είναι 600.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, απ’ ευθείας από το URBACT, χρηματοδοτείται το κόστος της Ειδικού Εμπειρογνώμονα του Δικτύου, η οποία βοηθά στη μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου στις άλλες 7 Ευρωπαϊκές πόλεις που μετέχουν στο Δίκτυο.

Η συνάντηση στο Παρίσι πραγματοποιείται στο μέσο της υλοποίησης των Δικτύων Μεταφοράς και σ’ αυτή θα αναλυθεί η μέχρι τώρα επίτευξη του στόχου της μεταφοράς των Καλών Πρακτικών και θα δοθούν στους συμμετέχοντες κατευθυντήριες οδηγίες από τη Γραμματεία του Προγράμματος URBACT για τα επόμενα στάδια και τη διαδικασία ολοκλήρωσης της μεταφοράς μέχρι τη λήξη του Προγράμματος τον Δεκέμβριο του 2020.

 

 

Send this to a friend