Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Αυτές είναι οι πιο βρόμικες αεροπορικές εταιρίες του κόσμου
Αυτές είναι οι πιο βρόμικες αεροπορικές εταιρίες του κόσμου

Αυτές είναι οι πιο βρόμικες αεροπορικές εταιρίες του κόσμου

Τις πιο βρόμικες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου ανέδειξε έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ένωση Καταναλωτών Which? Travel.

Στη σφυγμομέτρηση, οι περίπου 8.000 συμμετέχοντες έδωσαν την όχι και τόσο τιμητική πρωτιά στην πασίγνωστη ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair με ποσοστό 42%, σύμφωνα με το Skynews.

Αντίθετα, η έρευνα διαπίστωσε ότι, κατά μέσο όρο, 8 στους 10 (81%) επιβάτες αξιολόγησαν θετικά την υγιεινή σε 42 αεροπορικές εταιρείες.

Ωστόσο, οι πελάτες της Ryanair ήταν δυσαρεστημένοι, με το ένα τέταρτο (24%) να χαρακτηρίζει «κακή» την καθαριότητα στις πτήσεις της.

Ερευνητής της Which?, που χρησιμοποίησε ένα υπεριώδες φως για να εξετάσει την καθαριότητα σε μια πτήση Ryanair, εντόπισε λαδωμένους δίσκους φαγητού, λερωμένα προσκέφαλα και σκονισμένα παραθυρόφυλλα κατά την επιβίβαση.

H Ryanair δεν ήταν η μόνη αεροπορική εταιρεία που επικρίθηκε για την υγιεινή της, όμως ήταν σε αισθητά χειρότερη θέση από τις άλλες αεροπορικές εταιρείες που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα.

Πολλοί πελάτες της WizzAir ήταν απογοητευμένοι από την καθαριότητα, καθώς μόνο έξι στους 10 (62%) δήλωσαν ικανοποιημένοι.

Τα αποτελέσματα ήταν ελάχιστα καλύτερα για όσους επέλεξαν να πετάξουν με τις ισπανικές Vueling ή Iberia, με το 63% των επιβατών να είναι ευχαριστημένοι από την καθαριότητα.

Περίπου τα 2/3 (68%) των επιβατών της ΕasyJet βαθμολόγησαν την καθαριότητα ως «καλή», «πολύ καλή» ή «εξαιρετική».

Η British Airways απέσπασε επίσης καλά σχόλια, με τρεις στους τέσσερις επιβάτες (78%) να είναι ικανοποιημένοι με την υγιεινή της αεροπορικής εταιρείας.

Σχεδόν όλοι οι επιβάτες που πέταξαν με την Air New Zealand (97%), τη Singapore Airlines (96%), την Emirates (95%), την Qatar Airways (95%), την Cathay Pacific (94%) και την Swiss (94%)  βρήκαν την καθαριότητα στο αεροσκάφος σε καλά επίπεδα.

Πέρυσι, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Marketplace, μια καναδική τηλεοπτική εκπομπή, αποκάλυψε τη ζοφερή πραγματικότητα των διαφόρων τύπων βακτηριδίων, μούχλας και μυκήτων που βρίσκονται στα αεροπλάνα.

Μετά την ανάλυση περισσότερων από 100 δειγμάτων που συλλέχθηκαν σε 18 εγχώριες καναδικές πτήσεις, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα προσκέφαλα ήταν το πιο μολυσμένο μέρος σε ένα αεροπλάνο.

Προσφέροντας συμβουλές στους επιβάτες για το πώς να προστατευτούν, η Which? συνιστά το πλύσιμο των χεριών πριν από το φαγητό, τη χρήση αντισηπτικών και απολυμαντικών υγρών, και την αποφυγή της επαφής των χεριών με τα μάτια, το στόμα ή τη μύτη.

Πηγή: SkyNews, huffingtonpost.gr

Send this to a friend