Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πρακτορείο στοιχημάτων στον Κόρνο κάηκε ολοσχερώς τα ξημερώματα της Κυριακής από πυρκαγιά που φαίνεται να τέθηκε κακόβουλα. Την φωτιά κατέσβησαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, διαφάνηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα, αφού εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης στην πλαϊνή αλουμινένια πόρτα.
Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου δεν εξέφρασε υποψίες εναντίον οποιουδήποτε προσώπου.
Το ύψος της ζημιάς που υπέστη το υποστατικό, το οποίο δεν διαθέτει ασφαλιστική κάλυψη και κλειστό σύστημα παρακολούθησης, δεν έχει ακόμα υπολογιστεί.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για μετακίνηση εργοστασίου κατασκευής φυσιγγίων από την Αραδίππου, πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου, δημότες τόσο της περιοχής, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο όσο και της περιοχής, στην οποία γίνονται σκέψεις για μεταφορά του. Στην εκδήλωση στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς, συμμετείχαν 200 περίπου κάτοικοι της Αραδίππου, ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και βουλευτές ή εκπρόσωποι κομμάτων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έκλεισαν συμβολικά για 15 περίπου λεπτά, με τη βοήθεια της Αστυνομίας,  όλες οι έξοδοι του κυκλικού κόμβου προς όλες τις περιοχές. Ωστόσο αρκετοί κάτοικοι δια του κυκλικού κόμβου, έκλεισαν τον υπέργειο δρόμο Αγίας Νάπας – Αεροδρομίου Λάρνακας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ουρά αυτοκινήτων και στις δύο πλευρές του δρόμου.

 

Επίσης εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία εργοστασίου σκυροδέματος στην περιοχή Σταυροβουνίου, πραγματοποίησαν  200 και πλέον άτομα, μοναχοί και κάτοικοι της περιοχής Κόρνου – Πυργών το πρωί του Σαββάτου.

 Την εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν, στο δάσος Σταυροβουνίου, έξω από τις εισόδους του λατομείου της εταιρείας, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πυργών – Κόρνου και οι Φίλοι της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου.

Οι διαμαρτυρόμενοι έκλεισαν συμβολικά το δρόμο που οδηγεί στην Ιερά Μονή Σταυροβουνίου και τις δύο εισόδους του λατομείου που βρίσκονται σε περιουσία της Ιεράς Μονής, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Καθαρό νερό, καθαρός αέρας, αδιαμφισβήτητα δικαιώματα», «Θέλουμε να αναπνέουμε καθαρό αέρα», «Κύριε Πρόεδρε, προστατεύστε το αρχαιότερο μοναστήρι της Κύπρου μας, το Σταυροβούνι». Στη συνέχεια μπήκαν στα αυτοκίνητα τους κορνάροντας παρατεταμένα.

 

Ο Σύνδεσμος Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας, διοργανώνει πνευματική ομιλία, με θέμα “Η ζωή κοντά στον Χριστό”, στις 6:00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων ΧΑΡΙΔΕΙΟ στην Χοιροκοιτία. Ομιλητής ο Πατήρ Ιλαρίωνας – Θεολόγος, Μοναχός Νέας Σκήτης Αγ. Όρους.

 

Και τέλος στις 7:30 το βράδυ στο Δημοτικό Ιστορικό Αρχείο Λάρνακας, θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη με θέμα «Πρόσωπα Λάρνακας: Νεοκλής Κυριαζής». Εισηγητής ο Δρ. Μάριος Κυριαζής. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Send this to a friend