Home ΛΑΡΝΑΚΑ Βραβεύτηκαν παράκτιες επιχειρήσεις στη Λάρνακα
Βραβεύτηκαν παράκτιες επιχειρήσεις στη Λάρνακα

Βραβεύτηκαν παράκτιες επιχειρήσεις στη Λάρνακα

Έξι παράκτιες επιχειρήσεις βραβεύτηκαν χθες στα πλαίσια του προγράμματος «Zero Waste Beach Champions 2019», που στόχο έχει τη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης από τα πλαστικά απορρίμματα.

Οι έξι επιχειρήσεις διακρίθηκαν ανάμεσα σε 200 συμμετοχές στα φετινά Zero Waste Beach Champions, στις κατηγορίες της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, της βιωσιμότητας, της καινοτομίας και της κοινωνικής ευθύνης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 700 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών από τους βυθούς και τις ακτές της Κύπρου, που σε διαφορετική περίπτωση θα κατέληγαν στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Οι βραβευθείσες εταιρίες ξεχώρισαν για τις υπεύθυνες πρακτικές που υιοθέτησαν για τη διαχείριση των σκουπιδιών, ανάμεσα σε συνολικά 224 υποψήφιες καλές πρακτικές που υποβλήθηκαν από τα μέλη του Δικτύου Υπεύθυνων Παράκτιων Επιχειρήσεων.

Το δίκτυο αυτό δημιουργήθηκε πέρσι στο πλαίσιο του υπό αναφορά προγράμματος που υλοποιεί το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, με την οικονομική στήριξη του ιδρύματος της Coca – Cola, με στόχο πάντα την αντιμετώπιση της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης.

Χθες, πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα η τελετή βράβευσης των διακριθέντων επιχειρήσεων, στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή.

Στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων βραβεύτηκαν το Atlantic Santa Napa Hotel με το βραβείο Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας, ο όμιλος KANIKA HOTELS & RESORTS με το βραβείο Βιωσιμότητας και το Altantica Sungarden Beach Hotel με το βραβείο Καινοτομίας. Στην κατηγορία των μικρών επιχειρήσεων, τα Πράσινα Σημεία Πάφου Κολώνης – Μουττάλλου έλαβαν το βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης, ο Σύνδεσμος Παράκτιας Αλιείας Πάφου εξασφάλισε το βραβείο Καινοτομίας, ενώ το βραβείο Βιωσιμότητας απονεμήθηκε στο εστιατόριο «Πας το Κύμα».

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend