Home ΛΑΡΝΑΚΑ O Δήμαρχος Αθηένου στο Παρίσι για τα Δίκτυα Μεταφοράς Καλών Πρακτικών του Προγράμματος URBACT
O Δήμαρχος Αθηένου στο Παρίσι για τα Δίκτυα Μεταφοράς Καλών Πρακτικών του Προγράμματος URBACT

O Δήμαρχος Αθηένου στο Παρίσι για τα Δίκτυα Μεταφοράς Καλών Πρακτικών του Προγράμματος URBACT

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς αναχωρεί στις 12 Νοεμβρίου 2019 για το Παρίσι, όπου από τις 13 ως τις 14 Νοεμβρίου 2019 θα γίνει συνάντηση των εκπροσώπων των 23 πόλεων της Ευρώπης που εγκρίθηκαν και υλοποιούν τα Δίκτυα Μεταφοράς Καλών Πρακτικών του Προγράμματος URBACT. Στη συνάντηση θα παρευρεθούν ένας εκπρόσωπος από κάθε πόλη που εγκρίθηκε, ένας υπεύθυνος δημοσιότητας των ενεργειών κάθε δικτύου, καθώς και ο Ειδικός Εμπειρογνώμονας του κάθε Δικτύου Μεταφοράς. Έτσι για την Αθηένου θα παρευρεθούν, εκτός του Δημάρχου, η κ. Σταυρούλα Γεωργίου, υπεύθυνη δημοσιότητας και η κ. Maria Joao Filgueiras Rauch από την Πορτογαλία, Ειδικός Εμπειρογνώμονας του Δικτύου. Όλα τα έξοδα θα καλυφθούν από τη Γραμματεία του προγράμματος URBACT.

Ως γνωστόν ο Δήμος Αθηένου εγκρίθηκε και υλοποιεί ως Επικεφαλής Εταίρος την Πρόταση «Πόλεις Εθελοντισμού», για μεταφορά της Καλής Πρακτικής του για τον Εθελοντισμό, που ανθεί στην Αθηένου, σε 7 πόλεις της Ευρώπης. Οι πόλεις αυτές, που μετέχουν στο Δίκτυο ως εταίροι, είναι:

Arcos de Valdevez της Πορτογαλίας, Άλτεα της Ισπανίας, Capizzi της Σικελίας-Ιταλία, Αλτένα της Γερμανίας, Radlin της Πολωνίας, Pregrada της Κροατίας και Kildare County Council της Ιρλανδίας.

Το Πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2020 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Δικτύου είναι 600.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, απ’ ευθείας από το URBACT, χρηματοδοτείται το κόστος της Ειδικού Εμπειρογνώμονα του Δικτύου, η οποία βοηθά στη μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου στις άλλες 7 Ευρωπαϊκές πόλεις που μετέχουν στο Δίκτυο.

Η συνάντηση στο Παρίσι πραγματοποιείται στο μέσο της υλοποίησης των Δικτύων Μεταφοράς και σ’ αυτή θα αναλυθεί η μέχρι τώρα επίτευξη του στόχου της μεταφοράς των Καλών Πρακτικών και θα δοθούν στους συμμετέχοντες κατευθυντήριες οδηγίες από τη Γραμματεία του Προγράμματος URBACT για τα επόμενα στάδια και τη διαδικασία ολοκλήρωσης της μεταφοράς μέχρι τη λήξη του Προγράμματος τον Δεκέμβριο του 2020.

 

Send this to a friend