Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑΞΙΔΙ Κύπρος-Βρετανία: Καίνε οι τιμές παρά τις 75 πτήσεις
Κύπρος-Βρετανία: Καίνε οι τιμές παρά τις 75 πτήσεις

Κύπρος-Βρετανία: Καίνε οι τιμές παρά τις 75 πτήσεις

Η σχέση μας με το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ στενή. Είναι η πρώτη και κύρια τουριστική αγορά για τη χώρα μας και κατά τη χειμερινή περίοδο οι αεροπορικές εταιρείες εκτελούν πάνω από 75 πτήσεις την βδομάδα προς τη Βρετανία (χωρίς να υπολογίζεται η TUI που εκτελεί ναυλωμένες πτήσεις).
Σημειώνεται ότι πέραν των στενών μας τουριστικών σχέσεων, πολλοί Βρετανοί επιλέγουν την Κύπρο για τη μόνιμη διαμονή τους, ενώ η χώρα μας έχει και πολλούς φοιτητές σε αρκετές πόλεις της Αγγλίας και Σκωτίας. Αυτό κάνει τη Βρετανία έναν δημοφιλή προορισμό, τόσο για διακοπές όσο και για επαγγελματικούς σκοπούς. Από το κλείσιμο της Thomas Cook επωφελήθηκαν οι άλλες αεροπορικές εταιρείες, ενώ τα παράπονα για την αύξηση των ναύλων είναι πολλά.
Αυτή τη στιγμή –σύμφωνα με το πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου– υπάρχουν πτήσεις για 15 διαφορετικούς προορισμούς στη Βρετανία. Από Λάρνακα, οι αεροπορικές εταιρείες πετούν προς έξι προορισμούς στη Βρετανία (Γκάτγουικ, Λίβερπουλ, Λούτον, Μπρίστολ, Στάνστεντ και Χίθροου). Προς το Γκάτγουικ πετά έξι φορές τη βδομάδα η EasyJet, ενώ προς το Λούτον η WIZZ AIR (με την ίδια συχνότητα πτήσεων). Η JET2.COM επιλέγει το Στάνστεντ με μία πτήση τη βδομάδα, ενώ στο Χίθροου πετά η British Airways με δύο πτήσεις την ημέρα.
Από την Πάφο, η British Airways πετά δύο φορές τη βδομάδα για Γκάτγουικ, η EasyJet επί καθημερινής βάσης και η TUI Airways τρεις φορές τη βδομάδα. Στο Στάνστεντ ταξιδεύει η JET2.COM και η Ryanair. Προς το Λούτον πετά τέσσερις φορές τη βδομάδα η EasyJet, ενώ από Λάρνακα προσφέρει επίσης πτήσεις και για Λίβερπουλ και Μπρίστολ.
 Η Πάφος προσφέρει επιπρόσθετους προορισμούς από αυτούς του αεροδρομίου της Λάρνακας: Γλασκώβη, Εδιμβούργο, Ιστ Μίντλαντς, Κάρντιφ, Μάντσεστερ, Μπέρμινχαμ, Μπόρνμουθ, Νιούκαστλ, Ντόνκαστερ. Η JET2.COM πετά προς Γλασκώβη, Εδιμβούργο, Μπέρμιγχαμ, Μάντσεστερ και Νιούκαστλ. Η EasyJet πετά στο Εδιμβούργο, Μάντσεστερ και Μπρίστολ, ενώ η Ryanair προς το Λίβερπουλ. Τέλος, η TUI Airways συνδέει την Κύπρο με το Εδιμβούργο, Ιστ Μίντλαντς, Κάρντιφ, Μάντσεστερ, Μπέρμινχαμ, Μπόρνμουθ, Νιούκαστλ και Ντόνκαστερ.
Πηγή: Φιλελεύθερος

Send this to a friend