Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Αυτές είναι οι (35) χώρες στις οποίες θα ταξιδέψουμε φέτος, με απευθείας πτήσεις
Αυτές είναι οι (35) χώρες στις οποίες θα ταξιδέψουμε φέτος, με απευθείας πτήσεις

Αυτές είναι οι (35) χώρες στις οποίες θα ταξιδέψουμε φέτος, με απευθείας πτήσεις

Μπορεί να μην έχει μπει ακόμη ο χειμώνας στη χώρα μας, ωστόσο η καλοκαιρινή τουριστική σεζόν έχει ολοκληρωθεί και η τουριστική βιομηχανία ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους χειμερινούς της τουρίστες.

Σε λιγότερο από δύο μήνες πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ πολλοί είναι αυτοί που προγραμματίζουν τα ταξίδια τους για τη χειμερινή περίοδο. Στην Κύπρο, το πτητικό πρόγραμμα των αεροπορικών εταιρειών έχει αυξομειώσεις τη χειμερινή και την καλοκαιρινή περίοδο λόγω τουρισμού. Διαχρονικός στόχος είναι η ενίσχυση της συνδεσιμότητας και η διατήρηση μεγάλου αριθμού δρομολογίων και κατά τους χειμερινούς μήνες, ώστε αφενός να αυξήσουμε τις τουριστικές αφίξεις και αφετέρου να δοθούν περισσότερες επιλογές για τους κατοίκους Κύπρου για απευθείας πτήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι 20 καλύτεροι προορισμοί στο εξωτερικό για μαγικά Χριστούγεννα

Το πτητικό πρόγραμμα των αεροπορικών εταιρειών έχει οριστικοποιηθεί για τους επόμενους μήνες μέχρι τον Απρίλιο και οι ταξιδιώτες μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Hermes Airports για τα διαθέσιμα δρομολόγια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φ», οι κάτοικοι Κύπρου μπορούν να επισκεφτούν πάνω από 35 χώρες μέχρι τις 28 Μαρτίου. Μάλιστα, η Hermes Airports ανακοίνωσε πρόσφατα αύξηση πέραν των 300.000 επιβατικών θέσεων στο χειμερινό πτητικό πρόγραμμα.

Από το αεροδρόμιο Λάρνακας μπορεί κάποιος να επισκεφτεί 32 χώρες, ενώ η Πάφος προσφέρει δρομολόγια για άλλες τρεις χώρες: Εσθονία, Ιρλανδία και Σλοβακία. Μάλιστα, η Πάφος προσφέρει 11 επιπρόσθετους προορισμούς από αυτούς του αεροδρομίου της Λάρνακας από Ελλάδα (Χανιά), Βρετανία (Γλασκώβη, Εδιμβούργο, Ιστ Μίντλαντς, Κάρντιφ, Μάντσεστερ, Μπέρμινχαμ, Μπόρνμουθ, Νιούκαστλ, Ντόνκαστερ), Λιθουανία (Κάουνας). Από Λάρνακα, οι αεροπορικές εταιρείες πετούν προς έξι προορισμούς στη Βρετανία (Γκάτγουικ, Λίβερπουλ, Λούτον, Μπρίστολ, Στάνστεντ και Χίθροου).

Αναφορικά με τις γειτονικές μας χώρες, υπάρχουν απευθείας πτήσεις για Αίγυπτο, Λίβανο, Ιορδανία και Ισραήλ, ενώ υπάρχουν απευθείας πτήσεις και για χώρες της Μέσης Ανατολής όπως Ντουμπάι, Κατάρ και Μπαχρέιν. Με τις σκανδιναβικές χώρες, τον χειμώνα συνδεόμαστε απευθείας με Νορβηγία και Σουηδία.

Κάποιος μπορεί να επισκεφτεί πέντε πόλεις της Γερμανίας (Βερολίνο, Κολωνία, Μόναχο, Στουτγκάρδη και Φρανκφούρτη) και το Μιλάνο στην Ιταλία, ενώ κλασικοί χειμερινοί προορισμοί είναι Βιέννη, Πράγα και Βουδαπέστη. Για σκι μπορεί επίσης να επισκεφτεί κανείς την Ελβετία (πτήσεις προς Ζυρίχη και Βασιλεία), αλλά και τη Βουλγαρία (Βάρνα και Σόφια).

Μέσα στις επιλογές του Κύπριου ταξιδιώτη είναι και οι χώρες της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία), η Σερβία και η Βόρεια Μακεδονία, πέραν της Ρωσίας και Ουκρανίας. Επιπρόσθετα, πέραν της Ρουμανίας, άλλες επιλογές για τον ταξιδιώτη είναι η Γεωργία και η Μολδαβία, ενώ πολύ καλή συνδεσιμότητα υπάρχει και με την Πολωνία (τρεις προορισμοί).

Τέλος, αναφορικά με τους κλασικούς προορισμούς, όπως η Ελλάδα, το χειμερινό πτητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Ηράκλειο.

Πηγή: checkincyprus.com

Send this to a friend