Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μετέωρος στις αδυναμίες κι ελλείψεις του κράτους να προσφέρει τις κατάλληλες δομές και στήριξη σε ανήλικους παραβάτες βρίσκεται από χθες ο 14χρονος αδελφοκτόνος από τη Λάρνακα.

Ο ανήλικος, επέστρεψε χθες στην κατοικία όπου διέμενε μαζί με τον πατέρα του πριν το τραγικό συμβάν, αφού προηγουμένως το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε την αίτηση των αρμοδίων κυβερνητικών υπηρεσιών για ανανέωση της κράτησης του στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας για άλλους τρεις μήνες. Η έλλειψη στην Κύπρο ειδικού αναμορφωτηρίου για την διαπαιδαγώγηση νεαρών παραβατών έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τις αρμόδιες υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας ως προς τον χειρισμό της συγκεκριμένης περίπτωσης, που θεωρείται πρωτοφανή για τα δεδομένα της Κύπρου.

 

Έξι παράκτιες επιχειρήσεις βραβεύτηκαν χθες στα πλαίσια του προγράμματος «Zero Waste Beach Champions 2019», που στόχο έχει τη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης από τα πλαστικά απορρίμματα. Οι έξι επιχειρήσεις διακρίθηκαν ανάμεσα σε 200 συμμετοχές στα φετινά Zero, στις κατηγορίες της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, της βιωσιμότητας, της καινοτομίας και της κοινωνικής ευθύνης.

Οι βραβευθείσες εταιρίες ξεχώρισαν για τις υπεύθυνες πρακτικές που υιοθέτησαν για τη διαχείριση των σκουπιδιών, ανάμεσα σε συνολικά 224 υποψήφιες καλές πρακτικές που υποβλήθηκαν από τα μέλη του Δικτύου Υπεύθυνων Παράκτιων Επιχειρήσεων.

Χθες πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα η τελετή βράβευσης των διακριθέντων επιχειρήσεων, στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας κ. Κώστα Καδή.

 

Την δεντροφύτευση 100 χιλιάδων δέντρων σ’ όλη την επαρχία Λάρνακας έχει θέσει ως στόχο η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών της επαρχίας Λάρνακας με την ονομασία «100.000 δέντρα στη Λάρνακα». Ήδη έχει συσταθεί μια συντονιστική επιτροπή με υποομάδες δράσης, με σκοπό τον συντονισμό επικοινωνίας μεταξύ κράτους, τοπικών αρχών, τοπικών επιχειρήσεων, οργανωμένων ομάδων και δημοτών της πόλης και της επαρχίας για την μεγαλύτερη δεντροφύτευση που έχει γίνει ποτέ στην επαρχία της Λάρνακας.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, έχει προγραμματιστεί αύριο Σάββατο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 1 το μεσημέρι,  φεστιβάλ στον Δημοτικό Κήπο Λάρνακας, υπό την αιγίδα του δήμαρχου Ανδρέα Βύρα, όπου οι απλοί πολίτες καλούνται να δηλώσουν εθελοντές σε ομάδες δράσης για τις δενδροφυτεύσεις. Στην εκδήλωση θα διατεθεί δωρεάν από τον Δήμο Λάρνακας αριθμός δενδρυλλίων.

 

Και τέλος η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας, διοργανώνει αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί την εναλλακτική παράσταση του θεάτρου σκιών, με τίτλο «Το Θαυμαστό ταξίδι του Νότη» που θα πραγματοποιηθεί στο

Παιδικό Τμήμα «Χριστίνας Α. Αποστόλου» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για παιδιά από 3 μέχρι 8 χρόνων.

 

Send this to a friend