Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν τέσσερις νεαροί, ηλικίας 16 έως 18 χρόνων, οι οποίοι θα λογοδοτήσουν για τα αίτια που οδήγησαν τον περασμένο Απρίλιο τον άτυχο μαθητή Παναγιώτη Στεφανή, 16 χρόνων, από τους Τρούλλους, στον θάνατο.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση, μετά από αξιολόγηση της μαρτυρίας που συγκεντρώθηκε και έπειτα από συνεννόηση με την Νομική Υπηρεσία, αποφασίστηκε η ποινική δίωξη τεσσάρων ατόμων αναφορικά με τον τραγικό θάνατο του 16χρονου Στεφανή. Εναντίον τους θα απαγγελθούν κατηγορίες πρόκλησης θανάτου από αμέλεια κατά παράβαση του άρθρου 210 του ποινικού κώδικα.

Σύμφωνα με το νόμο, η κατηγορία αυτή επισύρει μέχρι και ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων. Όπως πληροφορούμαστε, η υπόθεση αναμένεται να καταχωρισθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε περίπου δύο εβδομάδες από σήμερα. Το μοιραίο πάρτι, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο Παναγιώτης Στεφανή, έλαβε χώρα το βράδυ της 14ης Απριλίου, σε σπίτι στους Τρούλλους. Ο 16χρονος μαθητής της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας κατανάλωσε εκείνο το βράδυ μεγάλες ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών.

 

Με στόχο την προώθηση κι επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία της πανεπιστημιακής σχολής «Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας» στη Λάρνακα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, στην παρουσία του Κώστα Χαμπιαούρη, του διευθυντή του Γραφείου του ΠτΔ, του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, του δημάρχου Λάρνακας  Ανδρέα Βύρα και άλλων υπηρεσιακών λειτουργών.

Ο Διευθυντής του Γραφείου του ΠτΔ επαναεπιβεβαίωσε τη δέσμευση του Ν. Αναστασιάδη για δημιουργία και λειτουργία της εν λόγω σχολής στη Λάρνακα, ανεξαρτήτως του ύψους της απαιτούμενης δαπάνης.

 Κατά τη συνάντηση καθορίστηκαν και τα επόμενα βήματα για τη δημιουργία της πανεπιστημιακής σχολής.

Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, υπουργείο, Πανεπιστήμιο Κύπρου και δήμος, είναι αποφασισμένα να προχωρήσουν σε όλα τα απαιτούμενα βήματα για να καταστεί πραγματικότητα η υλοποίηση της εν λόγω σχολής στη Λάρνακα.

 

Με στόχο την αύξηση της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση στην Κύπρο μεγαλύτερου αριθμού εταιρειών μ’ έδρα την Μέση Ανατολή, θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο στη Λάρνακα το 2ο Κυπρο – Αραβικό επιχειρηματικό φόρουμ, το οποίο διοργανώνει το τοπικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο, με την στήριξη του Δήμου Λάρνακας.

Ανακοινώνοντας σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη την διοργάνωση  ο Λιβάνιος επιχειρηματίας ιδιοκτήτης εταιρείας που είναι εκ των διοργανωτών της έκθεσης, είπε ότι σ’ αυτήν θα λάβουν μέρος ως επί τω πλείστο εταιρείες που έχουν έδρα τους τη Μέση Ανατολή και δραστηριοποιούνται στο εμπόριο, στη βιομηχανία, στον τουριστικό τομέα καθώς και στον τομέα της ανάπτυξης γης, μαζί βέβαια με κυπριακές εταιρίες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά το περσινό φόρουμ έλαβαν μέρος περίπου 800 επιχειρηματίες εκπρόσωποι διαφόρων εταιρειών, ενώ στην επόμενη έκθεση εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός θ’ αυξηθεί κατά πολύ, αφού αναμένεται να λάβουν μέρος κι εταιρείες από την Ευρώπη, όπως από τη Ρωσία και την Πολωνία. «Το συγκεκριμένο φόρουμ διανοίγει νέες προοπτικές για ξένες εταιρίες, ώστε να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην Ευρώπη επενδύοντας στην Κύπρο και στη Λάρνακα.

Το 2ο Κυπρο – Αραβικό επιχειρηματικό φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Radisson Blu μεταξύ 26-28 Μαρτίου του 2020.   

Send this to a friend