Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έρχεται ο 3ος Radisson Blu Μαραθώνιος Λάρνακας
Έρχεται ο 3ος Radisson Blu Μαραθώνιος Λάρνακας

Έρχεται ο 3ος Radisson Blu Μαραθώνιος Λάρνακας

Δρομείς απ’ όλα τα μέρη του πλανήτη θα γεμίσουν τους δρόμους της Λάρνακας στις 17 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του 3ου Radisson Blu διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας.

Σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη η οργανωτική επιτροπή του μαραθωνίου παρέθεσε λεπτομέρειες για το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, που θα περιλαμβάνει τον μαραθώνιο των 42 χιλιομέτρων, τον ημιμαραθώνιο (21χιλιόμετρα), τους αγώνες δέκα και πέντε χιλιομέτρων και τους αγώνες για μικρά παιδιά (Kids Marathon), που θα έχουν και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Όπως αναφέρθηκε, ο Radisson Blu διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι ο πρώτος πράσινος μαραθώνιος της Κύπρου (θα υπάρχουν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης, ενώ θα γίνει δεντροφύτευση στα πλαίσια του αγώνα) και συγκαταλέγεται στους μαραθώνιους με διεθνές κύρος. Στόχος είναι να αποκτήσει ακόμα ευρύτερο κοινό και συμμετέχοντες, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία σε χιλιάδες δρομείς και θεατές. Ο μαραθώνιος είναι η διοργάνωση που φέρνει στη Λάρνακα τα περισσότερα άτομα από το εξωτερικό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για τον περσινό μαραθώνιο έφθασαν στην πόλη περίπου δυόμισι χιλιάδες άτομα.

Θεωρείται η μεγαλύτερη αθλητικό διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στη Λάρνακα και μια από τις μεγαλύτερες στην Κύπρο, αφού αναμένεται να λάβουν μέρος δρομείς από περίπου 75 χώρες. Εκτός, όμως, από μεγάλο αθλητικό γεγονός, αποτελεί παράλληλα κι ένα μεγάλο κοινωνικό γεγονός, αφού συνδράμει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, προβάλλοντας τη Λάρνακα στο εξωτερικό.

Στα πλαίσια του Radisson Blu διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας θα αφιχθεί, στις 15 Νοεμβρίου, η φλόγα του αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend