Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για παροχή υπηρεσιών ως προς την ετοιμασία μελέτης για ανάπλαση του πάρκου στο Παττίχειο Αμφιθέατρο προχωρεί ο Δήμος Λάρνακας.

Η συγκεκριμένη αναδιαμόρφωση θα αποτελεί την επιδιόρθωση της υφιστάμενης υποδομής και συγκεκριμένα των πεζοδρομίων και των εισόδων, αλλαγή των φωτιστικών της περιοχής με νέας τεχνολογίας φωτιστικά, αλλαγή ή κι ενίσχυση του αστικού εξοπλισμού και κατασκευή χώρων υγιεινής, αναψυκτηρίου και χώρου εκδηλώσεων».

Περαιτέρω, ο Δήμος Λάρνακας προγραμματίζει την ανακατασκευή ή κατασκευή νέων παρατηρητηρίων πουλιών και χαρακτηριστικών μνημείων της περιοχής καθώς δημιουργία άλλων σημείων ενδιαφέροντος, όπως κατασκευή σιντριβανιών, τοποθέτηση αγαλμάτων και άλλων γλυπτών κι ενίσχυση του πρασίνου. Προγραμματίζεται, ακόμα, η δημιουργία παιδότοπου και ζώνης ενεργούς ψυχαγωγίας και αθλοπαιδιών, ενώ θα γίνει αποκατάσταση της περίφραξης του χώρου και προμήθεια και τοποθέτηση καμερών ασφαλείας.

Επιπλέον, υπάρχει πιθανότητα να παραχωρηθεί συγκεκριμένος χώρος, ώστε να κατασκευαστεί το Πάρκο Νίκης από τη ρώσικη ομοσπονδία.

 

 

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αθηένου, ανεχώρησε για την 6η  συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος YOUROPE, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Η Ευρώπη για τους Πολίτες», που θα γίνει στην πόλη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.  Στόχος του προγράμματος η συνένωση δρόμων για καλύτερη αντίληψη των νέων για την Ευρώπη και την εξάλειψη του Ευρωσκεπτικισμού.

Στο πρόγραμμα μετέχουν ο Δήμος Αθηένου από την Κύπρο και ο Δήμος Άλτεα της Ισπανίας, που είναι ο επικεφαλής εταίρος, και άλλες πόλεις ή φορείς.

Οι δράσεις του προγράμματος καλύπτονται 100% από Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

 

 

Η Λέσχη Lions Λάρνακας  παρέδωσε στο Δήμο Λάρνακας, χρηματικό ποσό ως συνεισφορά για την κατασκευή πλαστικής ράμπας για πρόσβαση ΑΜΕΑ στην παράλια Μακένζι.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, ανάφερε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες αποτελούν σημαντική βοήθεια προς το έργο που επιτελεί ο Δήμος Λάρνακας και ενισχύουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται καθημερινά για να καταστεί η προσβασιμότητα, κάθε άτομου στις υποδομές, υπηρεσίες και αγαθά με ασφάλεια και με άνεση.

Εδώ να σημειώσουμε  ότι η πλαστική ράμπα θα χρηματοδοτηθεί και από τους χειμερινούς κολυμβητές.

 

 

Send this to a friend