Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ελπιδοφόρες είναι οι ενδείξεις για τον τουρισμό της Λάρνακας τα επόμενα χρόνια, με τον αριθμό των τουριστικών κλινών ν’ αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς, ενώ ευοίωνες φαντάζουν και οι προοπτικές για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην πόλη και την περιφέρεια . Τα δύο αυτά ζητήματα ήταν από τα κυριότερα που συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας, με τον πρόεδρο Σταύρο Σταύρου, ωστόσο, να συστήνει σ’ όλους τους αρμόδιους φορείς επαγρύπνηση, υπενθυμίζοντας τις μεγάλες προκλήσεις που προέκυψαν το τρέχον έτος. Όσον αφορά την τουριστική βιομηχανία, ο κ. Σταύρου σημείωσε ότι ενώ ο τομέας παγκυπρίως παρουσίασε άνοδο το περασμένο έτος (2018) και για τη Λάρνακα αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ σε τουριστικές αφίξεις, εντούτοις το 2019 υπήρξαν αρκετές προκλήσεις που θα πρέπει συλλογικά να αντιμετωπιστούν.

Στο κεφάλαιο «ξένες επενδύσεις», το οποίο θεωρείται άκρως καθοριστικό για το μέλλον της Λάρνακας και ειδικά της οικονομίας της, ο κ. Σταύρου ανέφερε πως τον χρόνο που πέρασε έχει διαπιστωθεί ότι η Λάρνακα διαθέτει πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων επενδυτικών προορισμών, τα οποία πλέον προβληματίζουν θετικά και κινητοποιούν ξένους επενδυτές.

Από την γενική συνέλευση του ΕΒΕΛ δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά για το έργο ανακατασκευής του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, ένα έργο που απασχολεί τις αρχές της Λάρνακας από τη δεκαετία του 1990… Ένας δρόμος που παραμένει ημιτελής εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αφού μονάχα οι πρώτες δύο φάσεις έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα, από τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού Λάρνακας μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο. Εκκρεμούν η τρίτη και τέταρτη φάση του έργου, που περιλαμβάνουν τις τουριστικές περιοχές Ορόκλινης και Πύλας, δηλαδή το δρόμο που περνά μπροστά από τα πολυτελή ξενοδοχεία.

 

Τεράστια θα είναι τα οφέλη από τη λειτουργία του Κέντρου Αριστείας Θαλάσσιας Έρευνας στην οικονομία της Λάρνακα και της Κύπρου γενικότερα και ειδικά στον τομέα της έρευνας και της παιδείας, όπως  παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη διάσκεψη τύπου για το υπό αναφορά Κέντρο που υλοποιείται στη Λάρνακα. Το Κυπριακό Ναυτικό και Ναυτιλιακό Ινστιτούτο, παρουσιάστηκε  με την ευκαιρία της έναρξης των δραστηριοτήτων Έρευνας, Τεχνολογίας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας. Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι το Κέντρο Αριστείας Θαλάσσιας Έρευνας δεν θα αφορά μόνο τη Λάρνακα, αλλά θα είναι ένα Κέντρο που θα αγκαλιάσει όλη την Κύπρο και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρη την γύρω περιοχή. Από την πλευρά της, η Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Νατάσα Πηλείδου ανέφερε ότι το Ινστιτούτο θα βοηθήσει τη ναυτιλία να εξελιχθεί και να μεταβεί στο επόμενο στάδιο, ώστε να μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη δημιουργία τεχνολογιών, οι οποίες να είναι χρήσιμες τόσο για την Κύπρο, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

 

Και τέλος σήμερα και αύριο στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο έχουμε την θεατρική παράσταση με τίτλο «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου». Είναι μια παράσταση για τη ζωή και το έργο της Ελληνίδας στιχουργού με την Αννίτα Σαντοριναίου. Κείμενα: Χριστιάνα Αρτεμίου / Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουαΐμης

Χορογραφίες: Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα. Μουσική επιμέλεια: Σάββας Χρυσάνθου. Η είσοδος €20 & €15

 

Send this to a friend