Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λάρνακα: «Κενά» στο βίντεο ψάχνει η Υπεράσπιση των τριών γυναικών
Λάρνακα: «Κενά» στο βίντεο ψάχνει η Υπεράσπιση των τριών γυναικών

Λάρνακα: «Κενά» στο βίντεο ψάχνει η Υπεράσπιση των τριών γυναικών

Σανίδα υπεράσπισης σε κενά τα οποία υποστηρίζει ότι υπάρχουν στο επίμαχο βίντεο ψάχνει η υπεράσπιση των γυναικών που πρωταγωνιστούν στο φοβερό στιγμιότυπο με τη ρατσιστική και όχι μόνο επίθεση σε γυναίκα από τη Ρωσία.

Με χθεσινές του δηλώσεις, ο δικηγόρος των δύο αδελφών και της μητέρας τους, Χριστόφορος Δημητρίου, εμφανίστηκε βέβαιος ότι υπάρχει κενό στο βίντεο το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, είναι βέβαιος ότι χωρίζεται σε δύο ή και περισσότερα αποσπάσματα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ανάμεσα στα φερόμενα αποσπάσματα μπορεί να εξηγηθεί τι έγινε καθώς, όπως είπε, υπήρξε τρομακτική αλλαγή στη συμπεριφορά των προσώπων που εμφανίζονται να επιτίθενται στη Σβετλάνα Ζαΐτσιεβα, αφήνοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι αυτή η αλλαγή στη συμπεριφορά προκλήθηκε από το θύμα της επίθεσης.

Ο δικηγόρος σημείωσε ότι αναμένει από τους ειδικούς να επιβεβαιώσουν εάν υπήρξε παύση στο βίντεο αφήνοντας επίσης να εννοηθεί ότι στο ισχυριζόμενο κενό στο βίντεο ενδεχομένως να υπάρχει επίσης απάντηση εάν το θύμα ζήτησε 100 ευρώ από τις τρεις γυναίκες, όπως ισχυρίστηκε μια από τις δύο αδελφές σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τον τεράστιο σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του βίντεο. Η ίδια η Σβετλάνα έχει διαψεύσει αυτό τον ισχυρισμό ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον των γυναικών οι οποίες, όπως έχουμε αποκαλύψει, είναι δύο αδελφές, 30 και 37 ετών, από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας και στο βίντεο καταγράφηκαν μαζί με τη μητέρα τους, 57 ετών.

Ο κ. Δημητρίου υποστήριξε επίσης ότι οι πελάτισσές του απολογήθηκαν στην Αστυνομία για τη συμπεριφορά τους, από τις οποίες η μία πλήρωσε ήδη τη φριχτή συμπεριφορά της με απώλεια της εργασίας της, αφού απολύθηκε από το ιδιωτικό φροντιστήριο στο οποίο εργαζόταν.

Χθες ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, δήλωσε ότι πολύ σύντομα ο φάκελος της αστυνομικής έρευνας, την οποία διεξάγει το ΤΑΕ Λάρνακας, θα βρεθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα. «Από την πρώτη στιγμή είχαν δοθεί οδηγίες για να διερευνηθεί το συγκεκριμένο περιστατικό, γιατί γνωρίζετε πολύ καλά ότι όπως όλος ο κόσμος και εμείς ευαισθητοποιούμαστε για τέτοιες υποθέσεις που είναι πολύ σοβαρές κι έχουν να κάνουν με ρατσιστική βία, με ξενοφοβία και πολλά άλλα αδικήματα», είπε.

Σύμφωνα με τον Αρχηγό, εκκρεμεί κάποια περαιτέρω διερεύνηση και ακολούθως ο φάκελος θα διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα, αφού για τέτοια αδικήματα χρειάζεται έγκριση της Νομικής Υπηρεσίας για να καταχωριστεί υπόθεση στο δικαστήριο. Παραδέχθηκε όμως ότι φαίνεται να προκύπτουν αδικήματα τα οποία, όπως σημειώσαμε χθες, προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία περί ρατσισμού και νομοθεσίας, ενώ εξετάζονται επίσης αδικήματα δημόσιας εξύβρισης και επίθεσης.

Σε δηλώσεις της στον «Άστρα» στην εκπομπή η «Επικαιρότητα Αλλιώς», η Σβετλάνα Ζαΐτσεβα ανέφερε ότι είναι συγκλονισμένη από το επεισόδιο και εδώ και τρεις νύκτες δεν μπόρεσε να κοιμηθεί. Όλοι οι γνωστοί και φίλοι της την παροτρύνουν να πάρει την υπόθεση μέχρι τέλους, είπε. Ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε ότι είναι η τρίτη φορά που δέχεται τέτοιου είδους επίθεση.

Πηγή: Dialogos

Send this to a friend