Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ “Έχασα μέσα σε λίγα λεπτά πατέρα, μητέρα και αδελφή” (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)
“Έχασα μέσα σε λίγα λεπτά πατέρα, μητέρα και αδελφή” (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

“Έχασα μέσα σε λίγα λεπτά πατέρα, μητέρα και αδελφή” (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

Πορφύριος, Παγώνα και Ξένια Oικονομίδου.

Η ιστορία τους, για όσους επισκέφθηκαν το εστιατόριο που διατηρούσαν στο «πέντε Μίλι» της Κερύνειας, είναι γνωστή.

Τα ονόματά τους, έχουν γραφτεί στον μακρύ και θλιβερό κατάλογo των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής του 1974. Τα ίχνη τους χάθηκαν την πρώτη μέρα της απόβασης του Αττίλα, με τον ένα από τους δυο γιους της οικογένειας να θυμάται και να διηγείται στο AlphaNewsLive, τα όσα έγιναν την αποφράδα εκείνη ημέρα, που το ημερολόγιο της κυπριακής ιστορίας έγραφε 20 Ιουλίου του 1974.

Ο Γιώργος Οικονομίδης, ήταν τότε 25 ετών. Εδώ και 45 χρόνια, περιμένει απαντήσεις για την τύχη των αγαπημένων του προσώπων. Είναι ένας από τους λίγους που είδε τις αποβατικές επιχειρήσεις του Αττίλα εκείνη την μαύρη αυγή…

Ο Γιώργος Οικονομίδης, περιγράφει στο AlphaNewsLive, τις δραματικές στιγμές όταν επέστρεψε στο Πέντε Μίλι για να ψάξει τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και το χάος που επικρατούσε όταν ο Αττίλας πάτησε στο νησί. Δεν θα ξεχάσει όπως μας είπε, αν και πέρασαν 45 χρόνια τους αγαπημένους του. Αναμένει μέχρι και σήμερα απαντήσεις για το τι απέγιναν. Οι πληροφορίες μέχρι σήμερα, συγκεχυμένες. Αυτό που ένιωσε όταν επέστρεψε στον τόπο του, ήταν λύπη, απογοήτευση και εγκατάλειψη.

Πηγή: alphanews.live

Send this to a friend