Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Ηλιθιότητα, εθελοτυφλία ή συγκάλυψη;
Ηλιθιότητα, εθελοτυφλία ή συγκάλυψη;

Ηλιθιότητα, εθελοτυφλία ή συγκάλυψη;

Παρακολούθησα τις δηλώσεις του επάρχου Λάρνακας κου Οδυσσέα Χ”Στεφάνου στα κανάλια, σε σχέση με τις βροχές της Κυριακής.
Δήλωσε ότι δεν είχαμε πλημμύρες και ότι στην οδό Τερψιχόρης μπήκε νερό σε ένα σπίτι το οποίο καθάρισαν άμεσα τα συνεργεία του δήμου.
Καμία έκπληξη.
Το ίδιο είχαν αποφασίσει και οί “άριστοι των αρίστων” το 2016 όταν και πάλι είχαμε την ίδια κατάσταση, για να μην πληρώσουν αποζημιώσεις. Κάτι παρόμοιο με το χωράφι του αρχιεπισκόπου.
Πώς αλλιώς θα εξοικονομούσαν λεφτά για να μπορούν να πληρώνουν τους καφέδες του κου Χάρη Γεωργιάδη; (Τι να προλάβει να πληρώσει ο άνθρωπος με μερικές χιλιάδες τον μήνα;)
Τώρα που το σκέφτομαι, πάλι καλά που δεν εμπορεύεται κανένας συμπέθερος θερμάστρες, γιατί θα μπορούσαν να αποφάσιζαν, ότι η Κύπρος βρίσκεται στο βόρειο πόλο.

Στις δηλώσεις του ο Κος Έπαρχος “παρέλειψε” να αναφέρει ο ότι από λάθος σχεδιασμούς έχουν οδηγήσει τα όμβρια ύδατα από τους Αγίους Αναργύρους μέχρι και το Αντώνης Παπαδόπουλος στην οδό Τερψιχόρης,
όπως επίσης “παρέλειψε” να αναφέρει, πώς το αντλιοστάσιο της λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη από 1.300 λίτρα νερού το δευτερόλεπτο (που πρόβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός) διαχειρίζεται μόνο 280.
Για το ότι το σχολείο της Καθαρής κτίστηκε μέσα σε μια λίμνη που χρησίμευε σαν φυσικός ταμιευτήρας εκτόνωσης, ούτε λόγος.
Τι να μας πει για το αντλιοστάσιο που προϋπήρχε στο τέρμα της οδού Τερψιχόρης και εξαφανίστηκε ώς δια μαγείας;

Πιστός ταγός του καθεστώτος Αναστασιάδη. (Μακάρι να μπορούσα να μιλήσω για κυβέρνηση, αλλά μια κυβέρνηση διέπεται από κάποιους θεσμούς και αξίες που σκοπό έχουν να υπηρετούν και να υπερασπίζουν τον πολίτη).
Βεβαίος ότι τα ΜΜΕ είτε δεν θα έκαναν καμία αναφορά ή και θα το περνούσαν με μικρά γράμματα.
Πάλι καλά που δεν μας είπε το περίφημο “Ε.. ήταν τα πρωτοβρόχια” που είχαμε ακούσει το 2016.

Τρεις φορές πλημμύρισε η οδός Τερψιχόρης (2014, 2016, 2019) από τότε που άρχισε να λειτουργεί το σύστημα διαχείρισης ομβρίων υδάτων.
Δημότης που διαμένει στην οδό Τερψιχόρης, ακόμη περιμένει απάντηση στην επιστολή που είχε στείλει για τις πλημμύρες του 2016 στον ίδιο αλλά και στο γραφείο επιτρόπου διοίκησης. Τι ότι υπάρχει κανονισμός που τους υποχρεώνει να δίνουν απάντηση στον πολίτη σε 35 μέρες καμία σχέση.
Δεν βαριέσαι….
15 ψωροψήφοι είναι όλοι κι’ ολοι εκεί.
Έχουμε πιο σοβαρά προβλήματα.

Υ.Γ. Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στον δήμαρχο μας και στις υπηρεσίες του δήμου για την άμεση ανταπόκριση τους.

Elen Van Jules

 

Send this to a friend