Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πόντιση πλοίων στη Λάρνακα για προσέλκυση καταδυτικού τουρισμού
Πόντιση πλοίων στη Λάρνακα για προσέλκυση καταδυτικού τουρισμού

Πόντιση πλοίων στη Λάρνακα για προσέλκυση καταδυτικού τουρισμού

Ένας νέος τεχνητός ύφαλος αναμένεται να δημιουργηθεί στο βυθό της Λάρνακας πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, με στόχο την περαιτέρω αύξηση του καταδυτικού τουρισμού στην περιοχή.

Ως γνωστό, τις τελευταίες δεκαετίες ο καταδυτικός τουρισμός στη Λάρνακα κυμαίνεται σε πολύ ψηλά επίπεδα λόγω του γνωστού, ανά το παγκόσμιο, ναυαγίου του σουηδικού εμπορικού πλοίου Ζηνοβία, ωστόσο οι τοπικές αρχές στοχεύουν στην προσέλκυση ακόμα περισσοτέρων δυτών απ’ όλο τον κόσμο.

Όπως πληροφορούμαστε, περί τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να ποντιστεί στην θαλάσσια περιοχή της Ορόκλινης το εμπορικό πλοίο «Ελπίδα», το οποίο είναι το μεγαλύτερο σε όγκο και μήκος πλοίο που έχει ποτέ ποντιστεί προγραμματισμένα στις θάλασσες της Κύπρου. Αμέσως μετά θα ποντιστεί και το σκάφος «LEF 1» περίπου στην ίδια θαλάσσια περιοχή. Και τα δύο πλοία θα ποντιστούν μπροστά από τα ξενοδοχεία Παλμ Μπητς και το πρώην Πρινσές και μαζί θ’ αποτελέσουν τον νέο τεχνητό ύφαλο της Λάρνακας. Πρόκειται για πρωτοβουλία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ), ενώ η διεκπεραίωση του νέου τεχνητού υφάλου γίνεται από το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών. Το πλοίο «Ελπίδα», μήκους 63 μέτρων, ήταν αγκυροβολημένο στον Βόλο και αποκτήθηκε από την ΕΤΑΠ με την βοήθεια χορηγών, ενώ το σκάφος «LEF 1», που έχει μήκος 16 μέτρα, αποτελεί δωρεά της εταιρείας «Πετρολίνα» προς το κράτος (Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών).

Τη δεδομένη στιγμή τα δύο πλοία που πρόκειται να ποντιστούν στη θάλασσα της Λάρνακας τυγχάνουν καθαρισμού και της κατάλληλης προετοιμασίας προτού βρεθούν στο βυθό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην τελετή πόντισης των πλοίων θα προσκληθούν για να παραστούν και ξένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ειδικεύονται σε θέματα καταδυτικού τουρισμού, σε μια προσπάθεια να προβληθεί εκ νέου η Λάρνακα ως ιδανικός προορισμός για καταδύσεις.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend