Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το απόγευμα, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω έκρηξης στη δεύτερη γέφυρα, στην είσοδο αναχωρήσεων. Μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη προκλήθηκε σε έναν από τους καλάθους που χρησιμοποιούνται ως σταχτοδοχεία. Από τις έρευνες εντοπίστηκε μια φιάλη με αέριο γέλιου, η οποία λόγω της αυξημένης θερμότητας στο σταχτοδοχείο από αποτσίγαρα εξερράγη.  

 

Διάταγμα εξαήμερης κράτησης εξέδωσε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, εναντίον τριών γυναικών από τη Ρουμανία, που συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής περιουσίας.

Πρόκειται για μια 40χρονη, μια 28χρονη και μία 20χρονη, οι οποίες συνελήφθησαν, από άνδρες του ΟΠΕ Λάρνακας, αφού στην κατοχή τους εντοπίστηκαν, μετά από έρευνα, διάφορα κοσμήματα, ρολόγια, είδη ένδυσης και υπόδησης και χρηματικό ποσό, για τα οποία δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις, για το πως βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Η Αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι τα αντικείμενα αυτά είναι προϊόντα κλοπής από καταστήματα της Λάρνακας.  Η αξία των ανευρεθέντων εκτιμάται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

 

Ακατάλληλη κι επικίνδυνη κρίνεται η αυλή του Δημόσιου Νηπιαγωγείου «Εθνάρχης Μακάριος» στο συνοικισμό Κόκκινες, στη Λάρνακα. Μέλη του συνδέσμου γονέων πραγματοποίησαν χθες το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το νηπιαγωγείο, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι, ν’ αναληφθούν ευθύνες και να παρθούν άμεσα διορθωτικά μέτρα για προστασία των μικρών παιδιών. Πρόκειται για μια μεγάλη έκταση και σε κάθε διάλλειμα οι δασκάλες είναι υποχρεωμένες να τρέχουν πίσω από τα παιδιά, ώστε να τα περιορίσουν σ’ ένα συγκεκριμένο σημείο της αυλής για να μην κτυπήσουν. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πολλά διαβήματα για ανακατασκευή της αυλής με πρότυπα ασφαλείας, αλλά οι υποσχέσεις των αρμοδίων έμειναν μόνο στα λόγια.

 

Όπως κάθε Σεπτέμβριο, έτσι και φέτος διοργανώνεται για έβδομη χρονιά το μεγάλο Ορμηδιώτικο Φεστιβάλ Ροδιού. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί σήμερα στις 7 το βράδυ στο χώρο του Κοινοτικού Πάρκου Ορμήδειας. Πρόκειται για το μοναδικό κατοχυρωμένο Φεστιβάλ Ροδιού στο νησί μας. 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και φέτος διάφορα εδέσματα και ποτά, όπως φρέσκο χυμό, λικέρ, παλουζέ, μαρμελάδα, ζιβανία και λουκούμια, όλα φτιαγμένα από γνήσιο ορμηδιώτικο ρόδι. 

 

Επίσης σήμερα από τις 7:30 το βράδυ μέχρι και τις 11:30 το βράδυ στο Δημοτικό Κήπο, θα πραγματοποιηθεί το Λαϊκό Πανηγύρι της ΠΟΓΟ Λάρνακας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, παιχνίδια και κυπριακά εδέσματα.

 

Τέλος στην Αθηένου με την ευκαιρία της γιορτής του Πολιούχου της Αγίου Φωκά θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο αλλά και την Κυριακή εορτασμοί καθώς και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από τον Δήμο και άλλους οργανωμένους φορείς. Το Σάββατο στον Πανηγυρικό θα

χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος. Ακολούθως ο Δήμος Αθηένου, σε ειδική τελετή, θα επιδώσει τιμητικές πλακέτες και διπλώματα στους ποδοσφαιριστές και προπονητές της Πρωταθλήτριας Ομάδας Ποδοσφαίρου Παίδων του «ΟΘΕΛΛΟΥ ΑΘΗΑΙΝΟΥ» καθώς και σε άλλους αριστεύσαντες.

Θα ακολουθήσει πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα. Την Κυριακή Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Εξάρχου του Πανάγιου Τάφου στην Κύπρο,  Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμόθεου.  Το απόγευμα

περιφορά της εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου με τη συνοδεία τιμητικού στρατιωτικού αποσπάσματος από Εφέδρους Καταδρομείς, Προσκόπους και της Φιλαρμονικής του Πολιτιστικού Ομίλου «Ομόνοια» Αραδίππου. Του Εσπερινού και της περιφοράς θα προΐσταται ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

 

Send this to a friend